Føler hjertet og lungerne blive klemt - især ved alkohol indtagelse

brevkassespørgsmål

Føler hjertet og lungerne blive klemt - især ved alkohol indtagelse

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 11 år 10 måneder siden

Hej brevkasse. Jeg skrev ind sidst omkring motion, at jeg løber meget og spiller fodbold. Nu er jeg de sidste par gange til fodbold begyndt og få underligt ondt op i starten af halsen, på ventres side :( det kommer når jeg løber meget. Jeg kan ikke følge med, med vejrtrækningen, og føler at mit hjerte og lunger bliver mast. Det føles lidt som om at jeg trækker vejret igennem en lille slange :( og det gør at jeg føler nogen gange jeg skal besvime. Der var en episode for nogle uger siden, hvor det var tæt på at mine kammerater ville tage mig på skadestuen. Vi var til ringridning, og derfor stod den på fest og druk inden nattens videre fest på pladsen. Så vi sad og drak osv. Da vi kom ind i det store telt på pladsen og skulle til og høre musik, husker jeg at jeg siger til min veninde og min kærste, at jeg skal besvime. de tager mig ud i luften og der ude står jeg bare og hænger. Har nok drukket hvad der svare til 8-9 somersby 4,5 %. Men da vi kommer ud begynder jeg at sveje, og jeg føler at jeg står mellem to mure som bare langsomt skubbes ind mod mig, så min vejrtrækning blevet hurtigere og jeg måtte lukke øjnene for at fokusere på at få vejret. De var bekymrede og slæbte mig med hjem af. Men så skulle de lige gøre et stop for at holde mig ordentligt og jeg faldt til jorden. Var til stede inde i hovedet, men kunne bare ikke både skulle trække vejret og stå selv. De ville have haft mig på skadestuen, men det endte med jeg begyndte og trække vejret mere roligt og jeg kunne blive lagt i seng og havde min kærste vågende over mig natten igennem. Og næste morgen stod jeg frisk op - underligt nok. Men selvfølgelig kan det være alkohollen som har påvirket mig, men selv i ædrutilstand kan jeg få det sådan at jeg føler jeg er i et lille rum med meget lidt luft :( og at hjertet så begynder og banke hårdt i brystet på mig.....Men det er lidt den vejrtrækning der, som er svær at styre. især i mine fodboldkampe :( der får jeg det nogengange som om jeg mister kræfterne og bare vil falde om - men gør alt for at holde mig på benene. (+ sørger ALTID for at spise en times tid inden en kamp og drikke noget) så det er ikke madmangel...... Håber I kan hjælpe mig lidt hvad det kan være og hvad jeg skal gøre når jeg får de symptomer.....nogen gange tænker jeg at min veninde skulle have ringet 112 den aften jheg havde drukket, men må man egentlig gerne det, hvis sådan noget sker en anden gang? altså at en person har hurtig overflødig vejrtrækning, og kæmper for hvert kort åndedrag og føler sig ved at blive mast? For sådan var det jo med mig.

Svar: 

Hej Anonym

Grundet en teknisk fejl i vores system, var dit spørgsmål desværre kommet til at "putte sig" og du har derfor ikke fået et svar endnu.

Jeg kan se at dit spørgsmål henvender sig til lægerne i Sundhed og Sygdom, så jeg har netop sendt dit spørgsmål videre til deres brevkasse, hvor du snart vil kunne finde svar.

Niels-Christian

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program