Er jeg bagud?

brevkassespørgsmål

Er jeg bagud?

brevkassespørgsmål af
P
13 år
Oprettet 2 uger 5 dage siden

Hej.

Når jeg sidder og kigger på de her spørgsmål, handler de meget om sex. Alt mulligt med at der er nogle der har givet blowjob som 13 årige (jeg er også 13) og alt mulligt med finger, men jeg har slet ikke engang en kæreste! Hvad fanden sker der, føler bare alle er sindssygt langt framme.

Svar: 

Hej P

Det er dejligt at høre, at du har lyst til at læse i vores brevkasse. Der ligger mange forskellige slags spørgsmål og svar, og en del af dem handler om sex, som du selv skriver.

Jeg tror, der er en del spørgsmål om sex, fordi det er noget, som kan være svært at tale med andre om. Det kan være, at man ligesom dig kan få en følelse af, at man er bagud i forhold til sine venner. Men det kan også være, at nogle kan synes, at det er grænseoverskridende at tale med andre om, hvad man selv har lavet. Og jeg tror, at man i begge tilfælde kan føle sig alene med sine spørgsmål, og så kan man komme forbi brevkassen her med dem og få svar i stedet.

Det er meget individuelt, hvornår man føler sig klar til fx at have sex eller få en kæreste. Og jeg tror, at man skal passe på med at sammenligne sig med andre, selvom det kan være svært at lade være med. Det tænker jeg, fordi folk er forskellige, udvikler sig forskelligt og i forskelligt tempo, og man kan ikke rigtigt sammenligne forskellige ting. Det er lidt ligesom at sammenligne æbler og pærer - det duer ikke rigtigt.

Selvom andre på ens alder gøre bestemte ting så som at have en kæreste eller tage til fester, betyder det ikke, at man selv behøver at gøre det samme. I stedet tror jeg, at det er vigtigt, at du lytter til dig selv og kun gør de ting, du føler dig klar til, når du føler dig klar til dem.

De bedste hilsner,
Marie

 

 

Nikitass billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program