Dilemma

brevkassespørgsmål

Dilemma

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 måneder 5 dage siden

Hej er en pige på 15 år. Mine forældre er skilt, det har de været i omkring 10 år, de har altid kunne snakke sammen, og har altid holdt jul, nytår og fødselsdag sammen med mig og mine to ældre søskende.

I år kommer min onkel, tante og deres børn til jul, der er dog det at de er fra Frankrig, og ikke taler dansk. Min Mormor holder vi også altid jul med, men da min onkel og dem kommer, har hun valgt at sige hun ikke kommer, da hun er gammel og syg, og ikke ville kunne overskue at være med nogle hun knap nok kender, hvilket jeg syntes er helt fair. Min mor syntes bare ikke at min mormor skal være alene juleaften, når hun er så syg og gammel, så hun har valgt at holde jul med min mormor, hvilket min far er blevet skuffet over, da han gerne vil have dem med.
Min ældste søster vil helst holde jul med min mor og mormor, og min mellemste søster tager indtil videre op til min far. 

Og nu står jeg her og er vild i tvivl, om hvad jeg skal gøre. Skal jeg tage op til min far, og gøre min mor skuffet, og tænke på at det kunne være den sidste jul for min mormor? Eller skal jeg tage op til min mor og mormor, og gøre min far skuffet, og ked af det, fordi han glæder sig til at vise min onkel og dem til at vise, hvordan vi fejre jul her i Danmark?

Svar: 

Kære du

Sikke et dillemma! Jeg kan nemt forstå, du synes, at det er en svær beslutning. 

Jeg kan ikke fortælle dig, hvad du skal gøre. Så vidt jeg kan se, er der nogen der kommer til at savne dig lidt uanset, hvad du gør. Det er jeg samtidig temmelig overbevist om, at de nok skal klare. 

Jeg kommer til at tænke på, at december er en hel måned. Jeg ved ikke med dig - men jeg fejrer jul fra den første. Du kunne vel evt. rejse lidt imellem din far og din mormor i løbet af december. På den måde få lidt det bedste fra begge verdener. Det tror jeg ihvertfald, jeg ville gøre. Julen er for mig ikke bare juleaften, men også juleaftensdag, anden juledag, tredje juledag, adventssøndagene, første december - alle sammen potentielle dage man kan hygge sig med sin far, mormor, mor, søstre eller familie fra Frankrig. Jeg håber det kan hjælpe lidt på dine overvejelser. :) 

Mvh Niko fra Cyberhus

Nikolajs billede
Niko fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program