Den første tår

blogindlæg

Den første tår

Skrevet af
Lykke
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Lykkes blog

Velkommen til min blog

Mit navn er Lykke og jeg er 20 år gammel. Jeg er vokset op med en far, som er alkoholiker. Mine forældre er skilt, og jeg har to mindre halv søskende ved min far. Min blog vil komme til at handle om, hvordan min opvækst har været. 

Jeg fik min første dagbog som 5 årig af min kære mormor, da mine forældre blev skilt. Jeg har siden da, skrevet dagbog hele mit liv. Disse dagbøger, har jeg renskrevet og brugt til at fortælle min historie, om hvordan det har været for mig at leve med en alkoholisk far.

Bloggen består af udsnit fra mine bogbøger, samt min fortælling af hvordan jeg oplevede tingene. Man følger mit synspunkt fra år til år.

__________________________________________________

 

Skilsmissen

Jeg var fem år. Der dét skete. Jeg husker stadig dagen, jeg husker den mere end jeg husker noget andet fra min barndom, for min barndom stoppede lige præcis den dag.

Jeg husker vi skulle have min livret, lasagne. Mor havde dækket op til os tre, jeg vidste ikke det ville være sidste gang hun skulle dække til tre. Far kom hjem, vi satte os til bords. Snakken gik, lige ind til min mor kommenterer min far halskæde. Han havde fået et nyt vedhæng, et ’’C’’. ’’C’et’’ stod åbenbart for Charlotte, hans nye dame som han havde et barn med. Før jeg vidste af det var far flyttet og mor og jeg var alene.

Fra den dag, var hele mit liv forandret. I en lang periode så jeg min mor græde hver dag. Når jeg så min far, var vi altid ude ved mine bedste forældre. Jeg var fem, det hele var forvirrende.

Noget tid efter flytter min far så sammen med hende damen. Det viser sig, at hun også var stor fan af alkohol. Det der dét starter. Hver gang far hentede mig, kørte vi altid ind på en bar. Jeg sidder som femrige blandt en masse gamle sutter, som jeg kalder dem. De aéde mig på mit hår og krammede mig, fremmede fulde mennesker jeg ikke kendte i en ildelugtende bar. Det bedste jeg fik ud af den skilsmisse var min lille bror. Ham og jeg, blev hurtig meget tætte. Forskellen på ham og jeg var bare, at jeg kunne tage hjem efter weekenden, han skulle blive i det.

 

Lykke 6 år
Dagbog 2001

Mor og far bor ikke sammen mere. Mor er ked af det, det er hun fordi far ikke vil bo ved os mere. 
Hun græder meget og det gør mig ked af det. Jeg forstår ikke far ikke vil bo ved os mere. Jeg har fortalt ham, at jeg nok skal være en sød pige, bare han vil bo ved os igen.

Nu skal jeg se far når jeg har været hjemme med min mor i en weekend, så er det fars tur til at have mig. Når jeg er sammen med far, er vi ude ved farmor og farfar. Det er fordi far ikke har noget sted at bo. Jeg forstår ikke hvorfor han så ikke bare kommer hjem til mor igen, for der har vi masser af plads til at far kan bo.

Når jeg spørger far, hvorfor han ikke kommer hjem igen, så er han bare stille. Jeg har sagt til han jeg nok skal lade være med at spørger mere, for jeg vil ikke gøre ham ked af det.

Jeg forstår ikke hvorfor far skal have en weekend til at være sammen med mig. Han sætter mig bare af ved farmor og farfar og så kører han væk. Jeg kan rigtig godt lide farfar, vi går nemlig i skoven. Farmor drikker meget saftevand, så hun bliver lidt mærkelig. Jeg tror min farfar elsker mig rigtig højt. Jeg elsker også ham.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program