Min krop

blogindlæg

Min krop

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 1 måned 2 uger siden

Kære alle

For noget tid siden blev et emne efterspurgt i gruppechatten - nemlig snakken om kroppen! Der er rigtig mange ting, man kan komme ind på, når man snakker om kroppen. Vi har alle en krop, og funktionen af vores krop er sådan ca. den samme, men alligevel er der ikke to kroppe, der er helt ens. Vi har alle ting, vi kan lide og ting, vi ikke så godt kan lide ved vores kroppe. For nogle kan det nærmest blive en besættelse - de ting vi ikke kan lide. Man kan blive så optaget af for eksempel, hvordan ens næse ser ud, at man slet ikke kan se andet i spejlet, når man kigger. Ofte er det en selv, der er ens største kritiker. Vi har så let ved at kritisere os selv og tænke grimme tanker om vores krop, selvom vi burde elske vores krop og os selv. 

Når kroppen ikke gør, som vi gerne vil have

Vi bliver hele tiden bombarderet med information om, hvordan vores krop burde se ud og fungere gennem reklamer og sociale medier. Derfor kan det også være hårdt at acceptere, at ens krop måske ikke ser ud eller fungerer, som vi føler den burde. Måske føler vi os for tynde eller for tykke, måske skammer vi os over at kroppen laver lyde - knirker i leddene eller prutter. Det kan være utrolig meget energi, vi bruger på at skamme os over nogle ting ved vores krop, som måske faktisk ikke kan ændres - og som måske faktisk er helt naturligt. 

Min krop, mit valg

Man kan hurtigt føle sig anderledes og forkert, hvis ikke man har en krop, som man føler, man burde. Samtidig kan det også være svært at sætte grænser for sin krop. Hvor meget må andre blande sig i din krop? Hvor tæt på mig, må andre komme? Hvordan får man sat de rigtige grænser? Din krop er din og KUN din. Ingen andre har ret til noget, når det kommer til din krop. Man må altid følge den følelse, man har indeni, ofte kan man endda mærke i kroppen, når noget går over en grænse. Det er en helt naturlig del af at være menneske at undersøge sine grænser og overskride dem lidt efter lidt. Men grænser betyder enormt meget, og de fysiske grænser er ofte helt vildt vigtige for de psykiske grænser. Men hvordan mærker man egentlig de der grænser? 

Gruppechatten

Alt dette snakker vi om på torsdag i gruppechatten, og sidder du med nogle tanker og spørgsmål om kroppen så kom endelig forbi og snak med! Husk at gruppechatten nu findes på Gruppechat.dk, hvor man skal lave en bruger. Jeg håber at se en hel masse i chatten på torsdag! 

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program