At elske sin krop

blogindlæg

At elske sin krop

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 5 måneder 2 uger siden

Kæreste alle

Tusind tak for en varm og kærlig gruppechat i torsdags, der blev skrevet rigtig mange gode og kloge ting. Emnet var kroppen, og vi snakkede en hel masse om, hvor usikker man kan være på sin krop, og hvor mange negative tanker, man kan have om sit udseende. Hvordan man ser ud kan fylde helt enormt meget, og når det kommer til kroppen, kan man føle sig meget sårbar. De fleste deltagere i gruppechatten kendte godt til at have negative tanker om deres krop, og mange havde også prøvet at få negative kommentarer fra andre omkring deres krop. Det kan være svært at forstå, hvordan nogen kan finde på at nedgøre andres udseende, for de fleste mennesker ved godt, hvordan det føles. Det behøver ikke engang ske med ord, en ung beskrev en oplevelse: Har været ude for at en lille dreng spurgte hvad der var, der var også fint nok, jeg prøvede at svare. men faren kiggede på mig og rev ham væk, for sådan en som mig snakker man ikke med.

Ofte husker man de negative kommentarer og oplevelser meget tydeligere end de positive, og pludselig bliver de negative kommentarer en del af ens egne tanker. Vi er ofte selv vores egne groveste kritikere. En ung skrev om det at få grimme kommentarer fra andre: Ej, du må virkelig forsøge at lukke sådan nogle ord ude. Jeg ved det er svært, tro mig, men de er ikke dig, og du er ikke deres ord. Lad dem ikke definere din krop.

Perfektion

Et ord, der dukkede op et par gange i chatten var perfektion. Den der følelse af, at man skal passe ind i ideen om det perfekte. At det er bedst at være perfekt, at man er forkert, hvis ikke man er perfekt. Men hvem beslutter egentlig, hvad der er perfekt? En ung skrev: Mennesker er forskellige, og ligeså er vores foretrækkelser. Det ligger i vores natur. Der er ingen grund til at forsøge at presse os selv ind i den lille firkant af perfektion. Det synes jeg, var så fint beskrevet, for ideen om perfektion er nemlig en meget lille og snæver kasse, som ingen nogensinde kan passe helt i. Vi er alle forskellige, og selvom det kan være svært at overbevise sig selv om, så kommer skønheden indefra, den starter med kærlighed til én selv. 

Du er perfekt, som du er

Lige præcis det med kærlighed til én selv var også noget, der blev snakket en del om. Det var også et budskab i alle de søde beskeder, I skrev til hinanden. Man kan hurtigt få overbevist sig selv om, at man er grim, forkert, for tyk, for tynd, for høj, for lav, til kærlighed for det er lige præcis de ting, vores indre kritiker siger til os inde i hovedet hele tiden. Her er det så vigtigt at lytte til nogle af de gode ting, der bliver sagt udenfor hovedet, og så huske dem. Her er to gode, kærlige og sande citater om netop dette: 

det du skriver der er jeg sikker på kun foregår oppe i dit hoved. Du er ikke grim, du er perfekt som du er.

jeg forstår det er svært. Men jo mere du siger desto mere sandt bliver det oppe i dit hovede. Du er nødt til at løsrive dig fra dine ærgerlige overbevisninger. Tro på den du er <3

Tak, fordi I er, som I er! Tak, fordi I lytter og støtter hinanden. 

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program