Med hjertet i lommen

blogindlæg

Med hjertet i lommen

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 9 måneder siden

Tusind tak for en fantastisk aften

Det var rigtig dejligt at se så mange af jer, selvom det allerede er blevet sommerferie for mange af jer. Der kom 15 unge forbi, og I var rigtig gode til både at snakke med os og hinanden. For mange af jer var det et lidt svært emne at snakke om, fordi det kom meget tæt på jeres egen virkelighed. Når det sker så er det svært ikke at blive påvirket, og det er okay. De svære følelser er et udtryk for at der er noget der ikke er som det skal være. Michael sagde igår at: "jeg synes det er vigtigt at huske at man kan HAVE en psykisk sygdom (som man kan blive helbredt for) men at man ikke ER psykisk syg.."  og på samme måde siger han at "Man kan jo godt være trist over noget i livet uden at have brug for behandling. For eksempel hvis der er sket noget svært. Men tristhed er ikke det samme som at have en depression."

Diagnoser, medicin og at åbne op

Der er rigtig mange som er i tvivl om hvad det vil sige at have en diagnose, hvad de enkelte diagnoser betyder og hvilken betydning det vil have for ens liv. En af jer spurgte: "hvordan kan det påvirke hjernen at have diagnoser? og ville du anbefalde at man tage medicin mod tingene eller ikke?" Og Michael svarede: "det at have en diagnose påvirker ikke hjernen. En diagnose er en læges eller en psykologs opfattelse af, hvad man har brug for af hjælp". Man kan altså sige at en diagnose er et navn for noget der opleves svært, og at det navn så fortæller noget om hvad der kan virke. Ligesom at sult fortæller dig at du har brug for mad, mens at tørstig fortæller dig at du har brug for vand. 

I den forbindelse snakkede vi også om at det kan være svært at åbne op for andre. Vi snakkede bl.a. om at man kan føle sig helt forkert hvis man græder foran andre. Michael sagde til det: "Forkert at græde foran en voksen? Nej da!!! Så skal den voksne da glemme hvad de ellers har gang i og trøste dig". Vi har allesammen brug for andre mennesker, og når man åbner op eller græder foran dem, så føler man sig sårbar. Mange af jer har oplevet at det har været så svært at finde ordene, at I er blevet misforståede og at den sårbarhed ikke er blevet mødt, og det betyder at det bliver sværere og sværere at tage mod til sig. Derfor er jeg også virkelig glad for at I kommer herind på Cyberhus, og føler jer trygge nok til at dele jeres tanker, følelser og oplevelser. Det gælder også for alle de andre rådgivninger der findes, herunder Psykiatrifonden som Michael kommer fra. Her kan I øve jer og få hjælp til at sætte ord på tingene, sådan at det måske bliver lidt nemmere, næste gang I står overfor en voksen ude i virkeligheden. 

Stemmer

I den forbindelse vil jeg også lige nævne Stemmehørenetværket, som Michael fortalte om igår: Det er mennesker, der selv har hørt stemmer, der hjælper andre med at lade stemmerne bestemme og fylde mindre". Jeg ved at stemmer fylder en del for mange af jer, og jeg håber I vil gå ind og kigge på hjemmesiden.

Sommerferie

Nu går gruppechatten på sommerferie, og vi ses først igen d.17 August. Der kommer til at ske en masse spændende ting i efteråret, men det vil der stå mere om i min blogpost efter ferien. Jeg håber I allesammen får en forrygende sommer. Jeg glæder mig allerede til at chatte med jer igen!

God weekend og god ferie!

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program