Hvornår må man sige noget?

blogindlæg

Hvornår må man sige noget?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 7 måneder siden

Forskel på hemmeligheder

Torsdag handlede gruppechatten om hemmeligheder, og det er noget som mange af jer kender til. Hemmeligheder kan være meget forskelligt, og vi snakkede om at der både kan være hemmeligheder som er om noget rart, men også hemmeligheder som er tunge og svære at bære. En af jer skrev: "hemligheder om man vild med en fyr, hemligheder med veninder, hemlighed om vold og druk" 

Der var også mange af jer som selv havde oplevet at skulle holde hemmeligheder om svære ting, som enten sker derhjemme eller i skolen. Enten af frygt for hvad der ville ske hvis det blev sagt videre eller fordi der generelt ikke er særlig meget tiltro til at det hjælper at tale om det svære. En af jer skrev: "det os hårdt at leve som barn i det for man kan ikke ha det godt eller sjovt og man tror ikke på voksne er til at stole på" 

Men samtidig så var I også enige om at hvis nogen fortæller jer en hemmelighed som handler om at personen vil gøre skade på sig selv eller andre, så er det vigtigt at man siger det til en voksen. Nogle gange kan det derfor godt være en god idé at fortælle andre om en hemmelighed - men det er kun hvis det kan være en hjælp. 

At være hemmelig

Vi snakkede også om at anonymitet kan være både en fordel og en udfordring. Det betyder at man kan dele ting uden at skulle være bange for konsekvensen, men samtidig så oplever I også at nogen mennesker bliver mere grove eller ubehagelige når de kan være hemmelige. En af jer skrev: "de farligste personer er normalt ikke dem som går og gør opmærksom på sig selv og prøver og virke farlig den vej men dem man skal passe på er dem som er stille og observere"

Det førte os videre til at snakke om følelser, og at det nogle gange kan være svært at udtrykke en følelse, og at det kan betyde at vi allesammen har forskellige måder at udtrykke følelser på. En af jer skrev: "Jeg tror nemlig mange på sin vis har svært ved følelser, men i sidste ende kan det også være utrolig befriende at komme ud med. Jeg lever i den overbevisning, at alle kommer ud med deres følelser på en eller anden måde, fordi vi har dem alle sammen. Måden kan dog variere."

 Vi snakkede også om at nogle mennesker har svært ved at læse følelser hos andre, og at det måske også kunne betyde at man havde svært ved at læse sine egne følelser eller sætte ord/handling på dem. I den forbindelse snakkede vi om hvordan man kan se hvilke følelser andre viser, og at ens øjne kan vise noget andet end f.eks. ens mund (munden kan smile og vise følelsen "glad", mens øjnene kan være kolde og dermed vise følelsen "vred" eller "ked af det"). 

Hvem var forbi?

Igår var der 14 unge forbi chatten, og vi snakkede også lidt om hvorfor I mente at der var lidt stille. I nævnte at emnet måske var lidt for snævert og svært at forholde sig til. En af jer foreslog at vi har en gruppechat om ludomani (afhængighed/misbrug af spil) og inviterer en gæsterådgiver med fra Rofus (Spillemyndighedens Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere.). Jeg vil se om det er muligt, og ellers vil jeg prøve at spørge Center for Ludomani om de vil deltage. Jeg håber at I vil fortsætte med at give feedback på og ideer til emnerne i gruppechatten. 

Efterårsferie

I næste uge er chatten lukket pga. efterårsferien, men den er klar igen d.26 oktober, hvor Sophie får besøg af to behandlere fra Projekt Brus. Emnet vil handle om hvordan man kan sætte ord på sine følelser, og hvordan man kan åbne op overfor andre, når man oplever noget der er ubehageligt eller hårdt.  Det vil være sidste gruppechat i denne omgang om at leve i en familie hvor der er problemer med stoffer eller alkohol. 

Jeg håber I får en fantastisk ferie og jeg glæder mig til at chatte med jer igen til november! 

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program