Hvad gør jeg ved digital mobning?

blogindlæg

Hvad gør jeg ved digital mobning?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 4 måneder siden

Tak for en lærerig og intens aften

Gruppechatten igår (torsdag d.15-01) handlede om digital mobning. Vi havde besøg af Jonas her fra netlivs brevkassen på Cyberhus, og han svarede bl.a. på hvad man kan gøre når man bliver mobbet online, og bød ind med sin viden om de mange forskellige sociale medier. Særligt ask.fm blev nævnt som et sted, hvor mange oplever "hate". Der var mange af jer, som har haft og stadig har voldsomme oplevelser med mobning, både på og udenfor nettet. Tusind tak fordi I valgte at dele dem med os - det kræver stor styrke at fortælle om noget ubehageligt, og I kan virkelig være stolte af jer selv!

Tekniske problemer

Desværre havde vi nogle tekniske problemer på et tidspunkt, som gjorde at chatten blev lukket. Den blev åbnet igen efter ca. 10 min, men mange af jer havde nok givet op. Det beklager jeg meget! Vi arbejder hårdt på at det ikke sker igen!

Hvem deltog?

Der var 25 unge forbi gruppechatten mellem kl. 18-21. Der var en rimelig lige fordeling af piger og drenge, men det var mest pigerne som fortalte om ubehagelige personlige oplevelser. Vi snakkede også om at det kan være rigtig svært at sige fra og "blande" sig når man ser nogen blive mobbet. Der var nogen af jer, som havde venner og veninder der blev mobbet, og det var rigtig svært at vide hvad man kunne gøre. 

Digital mobning

Jonas kom med mange gode bud på hvordan man kan komme mobning til livs. Blandt andet, er det rigtig vigtigt at I siger det til en voksen. Det kan enten være en lærer, en forælder eller en anden voksen som I stoler på. Det er en rigtig god at samle beviser, f.eks. screenshots af onde beskeder. Hvis det ikke er muligt, eller hvis de ikke tager jer alvorligt (som nogle af jer sagde), så kan I altid tage kontakt til SSP (Skole, socialforvaltning og politi), som arbejder aktivt for at sikre et sundt skolemiljø. Hvis det heller ikke er en mulighed, er det en god idé at trække sig lidt. Måske tage en pause fra de sociale medier.

Vi snakkede også om at det nogle gange kan gøre tingene værre at sige det til en voksen, men jeg synes I skal vide at det aldrig er værre at gøre noget. Hvis du gør ingenting, så sker der heller ingen forandring, og INGEN fortjener at blive mobbet. Der var også nogen af jer, som foreslog at folk bare skal lære at snakke bedre til hinanden. Det er rigtig godt tænkt og jeg håber at alle jer der deltog, vil behandle andre med respekt, og måske har fået modet til at råbe op, hvis du ser nogen blive mobbet. 

Jeg gentager: Der er INGEN som fortjener at blive mobbet, og det viser STYRKE at sige fra!

Tak fordi I ville dele jeres tanker og følelser med os.

Jeg håber på at se jer igen i næste uge, hvor vi snakker om når mobning bliver vold.

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program