Gruppechatten

blogindlæg

Gruppechatten

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 2 måneder siden

Når det hele bliver lidt for tæt

Tusind tak for en hyggeligt chat igår. Det siger jeg, selvom at der på tidspunkter, var en del uenigheder og nogle ret alvorlige emner. For selvom at følelserne nogle gange fylder rigtig meget, så synes jeg altid det er en oplevelse at få lov til at være der sammen med jer. Både jer som kommer hver gang og jer som aldrig har prøvet det før. 

I den forbindelse, så lagde jeg mærke til at når man, som ny, kommer ind i gruppechatten, så kan det godt virker overvældende og måske lidt forvirrende at alle de andre virker til at kende hinanden. Og derfor tænker jeg at vi måske skal prøve at huske at gruppechatten jo stadig er skabt til rådgivning. Ikke 1-1 rådgivning som I kan få i 1-1 chatten, men grupperådgivning, hvor man kan søge råd, vejledning og støtte blandt andre på sin egen alder. Og jeg ved at I er rigtig gode til den del, men jeg oplever også nogle gange at den drukner en smule i interne jokes eller når snakken er for usammenhængende - f.eks. når der bliver snakket om rigtig mange ting på én gang. Så bliver chatten pludselig en smule mere skræmmende, og det kan virkelig påvirke ens humør. 

Så derfor tænker jeg at vi fremover skal huske på at gruppechatten er til rådgivning. At der skal være plads til alle, nye som gamle, og at vi forsøger at starte hver chat med en frisk ny indstilling. Ligesom når du bruger 1-1 chatten - der bliver du også mødt på en ny måde hver gang, uanset om du kommer flere gange. Vil I hjælpe mig med det? 

Hvad snakkede vi så om igår

Chatten kom omkring en del emner, men særligt snakken om angst var noget der fyldte hos jer. Der var en del af jer som oplever angst i forbindelse med forskellige ting. Særligt blev det slemt når man føler sig presset eller hvis man ikke føler at man kan have kontrol over situationen. Der var også nogen af jer som havde problemer med at sove, og vi snakkede lidt om hvad man kan gøre. Der var en af jer som nævnte at det er en god idé at man snakker med sin læge. Det er jeg enig i, og det gælder også hvis man oplever trælse bivirkninger fra noget medicin. Det kan du også læse mere om her.  Vi snakkede også om behandling, og der var en del af jer som havde oplevet at behandling ofte kræver at der sker en udvikling, og at man kan føle sig helt dårlig tilpas hvis man ikke kan leve op til det krav. Det synes jeg er rigtig ærgerligt, for behandlingen er jo netop til for at hjælpe. Og hvis den så gør det hele værre, så er det jo ikke sikkert at man vælger behandling en anden gang. Derfor synes jeg at det er vigtigt at I ved at man altid kan stille spørgsmålstegn ved sin behandling, hvis man ikke føler at det hjælper. Hvis du går ved en psykolog, så husk at hun jo faktisk arbejder for dig - selvfølgelig skal du selv gøre lidt af arbejdet, men hvis du har mere brug for at I går en tur end at I sidder og kigger på hinanden, så må du gerne sige det! Du har også FRIT psykolog- og læge/sygehus valg. Det vil sige at du faktisk helt selv må bestemme hvilken psykolog du går hos - og hvis du ikke kan lide den som du valgte først, så må du gerne vælge en anden! Du kan læse lidt om valg af læge her  og du kan læse om frit valg af psykologer her

Næste gang

I næste uge handler chatten om ensomhed, og det er mig der er rådgiver igen. Forhåbentlig kommer der også snart en blog om programmet for chatten her for første del af 2018 - jeg arbejder hårdt på at få nogle gode temaer og gæsterådgivere med. 

Jeg glæder mgi til at chatte med jer

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program