Ensomhed

blogindlæg

Ensomhed

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 3 måneder siden

Når vi føler os alene i verden

"Selvom jeg er sammen med andre, så kan jeg nogle gange føle mig helt alene indeni. Det er bare som om at de ikke ser mig. At jeg er synlig."

Ensomhed er en følelse som langt de fleste af os kender. Faktisk er det noget som næsten alle mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet, og uanset hvornår eller hvordan det kommer, så er det aldrig rart. Ensomhed kan nemlig være en utrolig overvældende følelse, hvor man både føler sig helt alene og helt disconnected (afskåret) fra andre. Og så er det ligemeget om man egentlig er alene, eller om man er sammen med andre mennesker. 

Hullet i maven

På torsdag skal vi snakke om ensomhed. Vi skal gå på opdagelse i hvordan det føles for dig, og hvad I har prøvet at gøre for at mindske ensomheden. Du er selvfølgelig også velkommen selvom du ikke føler dig ensom, eller selvom du ikke har prøvet det. 

Men det vi skal huske, er at ensomhed kan påvirke dig helt ned i kroppen. Du kan få en knude i maven som tapper dig for energi, og som ikke nemt kan fyldes. Hverken med mad, tv, alkohol eller andet. Det er som et hul der vokser. Men hvordan stopper man det? 

Ensomhed hænger tit sammen med vores billede af os selv. Måske føler vi ikke at vi er værd at elske, eller at vi fortjener at være glade. Så selvom andre holder af os eller viser omsorg, så er det svært at mærke det. Derfor skal man arbejde indefra. Og ja, jeg ved godt at det lyder som en kliché, men ved at blive klar over at DU har betydning for DIG, kan vi langsomt begynde at vise omsorg og kærlighed overfor os selv. Og på den måde bryde med ensomheden. Eller hvad? Jeg vil rigtig gerne høre jeres tanker om alt det her.

Hvis du nu er helt i tvivl om hvad du kan byde ind med, så er her et spørgsmål som jeg stiller igen i chatten: Hvad ville du være mest ked af at miste hos dig selv? Altså hvilken egenskab, enten noget du kan, en måde du ser ud på eller en måde du gerne vil leve på, vil du helst ikke miste. 

Jeg glæder mig til at se jer på torsdag!

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program