Gruppechat d. 15. september

blogindlæg

Gruppechat d. 15. september

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 7 måneder siden

Det gode vejr afholdte jer ikke fra at komme i gruppechatten i går - og der var 25 unge, der kiggede forbi. Dejligt! Emnet i går var grænser, og selvom vi var omkring mange emner, var mange af dem på en eller anden måde koblet til grænser. Vi snakkede blandt andet om forelskelse, seksualitet, ensomhed, ADHD, social angst, selvskade og meget mere. F.eks. snakkede vi om, at det kan være grænseoverskridende at fortælle en person, at man er forelsket i ham/hende. Eller hvordan det kan opleves at overskride en grænse og være sammen med mange mennesker, selvom man har social angst. 

Seksuelle grænser
Det kan nogen gange være svært at mærke egne og andres grænser, da de kan være meget forskellige og afhængige af situationen og personen. Helt overordnet handler seksuelle grænser om, hvad vi har lyst til eller ikke lyst til seksuelt. En af jer i chatten i går, beskrev rigtig fint, hvordan det man havde tænkt, man var klar til, kan ændre sig. Den er omskrevet lidt, men kommer her.

"Vi havde aftalt, at vi skulle gøre det den aften. Og vi havde aftalt, at vi begge skulle sige stop, hvis det blev for meget. Jeg havde købt kondom og det hele og tændt stearin lys. Men vi var så nervøse, at vi svedte og slet ikke kunne. Vi begyndte at grine og droppede det. To uger senere var vi bare sammen og så en film, som vi plejer, og vupti, så lå vi begge nøgne og havde sex. Intet var planlagt, men det var en god oplevelse, hvor vi begge var trygge".

Jeg synes, at det er et rigtig fint eksempel på, hvordan noget man troede, man var klar til, viser sig at være anderledes, når man står i det. Og at det er helt okay. Jeg tænker, at det at de havde lavet en klar aftale om, at det er okay at sige stop, kan gøre det mere trygt for begge parter, og forebygge at man gør noget, man ikke har lyst til. 

Grænser kan bevæge og flytte sig, og derfor kan man opleve, at noget man engang synes var okay, ikke er det længere - eller omvendt. En af jer skrev også at "alle nye ting har været grænseoverskridende, men lærerigt og spændende", og I snakkede også om, hvordan det ikke kun behøver være negativt at overskride seksuelle grænser. Flere af jer nævnte dog, at det er vigtigt, at mærke efter og passe på sig selv i det - og det vil jeg give jer helt ret i. 

Tema chat vs fri chat
I går kom snakken også ind omkring tema chat kontra fri chat. Flere af jer gav udtryk for, at I gerne vil have flere frie chats, hvor I kan snakke om det, I har lyst til. Vi forsøger at have en god balance mellem åbne chats og chats, hvor vi snakker ud fra et emne. Emnerne bliver valgt ud fra, hvad I gerne vil snakke om. Så har I et forslag til et emne, er I meget velkommen til at skrive det til mig eller Signe. Gruppechatten er til for jer, så vi gør, hvad vi kan, for at gøre den bedst mulig for jer, inden for de rammer, vi har. 

Tak for en virkelig god gruppechat, hvor snakken bare kørte. I var vildt gode til at lytte, støtte og opmuntre hinanden. Dejligt!
Jeg håber, at se mange af jer igen på torsdag, hvor der er åben chat - dvs. at I kan snakke om lige det, I har lyst til. 
God weekend.

De bedste hilsener,
Pernille

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Selv tak :)

493

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program