Kom og del dine tanker og oplevelser om at flytte hjemmefra og hvordan man finder gode fællesskaber!

blogindlæg

Kom og del dine tanker og oplevelser om at flytte hjemmefra og hvordan man finder gode fællesskaber!

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 3 måneder 1 uge siden

Har du mennesker omkring dig, som du føler dig tryg og tilpas med? Hvilken betydning har det for dig og dit liv, at du har lige præcis de mennesker i dit liv? Og hvordan fandt du dem? Måske oplever du det modsatte, og mangler at være en del af gode fællesskaber - i så fald hvad betyder det for dig og dit liv? Det er nogle af de spørgsmål, som vi meget gerne vil høre dine erfaringer og tanker om i nogle kommende gruppechats de næste to onsdage og torsdage (d.17.-18 & 23.-24. juni)

Grunden til at vi gerne høre jeres erfaringer om lige præcis de her ting, er fordi vi er ved at undersøge, hvordan det er at være anbragt og skal til at flytte for sig selv. I den overgang kan mange føle sig alene og mangle mennesker omkring sig, som man er tryg og har det godt med. Og det kan være ret problematisk. Hvis man er en del af gode fællesskaber, kan sådan en overgang som det er flytte for sig selv, blive nemmere og ikke have de store konsekvenser, som det kan have, hvis man står helt alene.

Vi vil derfor gerne undersøge, hvordan man kan gøre overgangen fra ens anbringelse til at flytte for sig selv lettere, så vi kan undgå, at så mange unge står alene i sådan en livsændrende situation, som det er at flytte for sig selv og skulle klare sig selv fra den ene dag til den anden. Derfor har vi brug for at høre om jeres erfaringer og tanker om at flytte hjemmefra, hvilken betydning det har for jer at være en del af gode fællesskaber, og hvad I forventer af de fællesskaber, I er en del af. 

Der kommer til at være 4 forskellige chats, fordelt på onsdage og torsdage

  • Chats der handler om fællesskaber: torsdag d.18 juni og torsdag d. 25 juni kl.14-16
  • Chats der handler om at flytte hjemmefra: onsdag d.17 juni og onsdag d. 24 Juni kl. 15-17

Du er meget velkommen alle gangene, eller du kan vælge kun at deltage der hvor det giver mening. Du behøver ikke at være i en anbringelse eller være tidligere anbragt for at deltage. Du er også meget velkommen, hvis du står og skal flytte hjemmefra lige straks, hvis du allerede er flyttet hjemmefra - uanset om du synes det var nemt eller svært, og du er også velkommen, hvis du blot har lyst til at byde ind med dine tanker og erfaringer om, hvordan man bliver en del af gode fællesskaber. Alle tanker, følelser og oplevelser er velkomne.

Sådan deltager du

Du deltager i chatten ved at klikke ind på hjemmesiden her: https://gruppechat.dk/gruppe/minvejhjem. For at deltage i chatten, skal du lige oprette en bruger først. Du er som altid helt anonym - både når du opretter en bruger, men også din deltagelse i chatten. 

Vi håber på at snakke med mange af jer, og blive klogere på nogle af de mange spørgsmål, vi har :-) 

Mange hilsner fra Gruppechatten 

Kommentarer

Jeg VIL snart flytte hjem. Bor hos en plejefamilie. Det er ikke godt. Vi klinger sgu ikke rigtigt. Glæde mig vildt til at få mit eget selv om jeg kommer til at være mere alene. Håber jeg får en god kontaktperson når jeg kommer hjem så jeg ikke bliver alt for alene og kan få hjælpe til at få et arbejde eller sådan noget. Det har en af mine venner fået. Det er ikke altid nemt at står alene uden en mor eller far som vil hjælpe men på den anden side, selv om de var der, var det ikke sikkert de kunne hjælpe :) Så har et håb om en bedre tid. For mig er mit netværk det allervigtigst og jeg har dem med overalt fordi de kommer fra mange steder i hele landet. Vi mødes online og passer på hinanden. Det er vigtigt for mig. Ved ikke rigtigt hvordan det bliver at komme hjem og finde nye venner og fællesskaber, det er nok svært. Særligt de gode venner som også vil arbejde eller være seriøse. Det er tit svært. Gider ikke andre unge som har det svært, jeg er og vil være stærk sammen med andre lige som mig. Det glæder jeg mig til og håber på :) 

124

Hej Tenna.  Tak fordi du deler dine tanker. Det er nogle rigtig fine tanker og observationer. Det må ikke være nemt, når det ikke fungerer helt med ens plejefamilie, så det er forståeligt, at du glæder dig til at få dit eget. Dejligt at høre, at du har et godt netværk bag dig, og I passer på hinanden, det er vigtigt med et godt netværk, der kan motiverer og inspirere en, og som samtidig bekymrer sig om en. Jeg håber også det bedste for dig, og at fremtiden for dig er lys :-) 

101

øv, har først set opslaget nu. Det ville jeg gerne have deltaget i. Måske det kommer en anden gang? 

80

Det kan sagtens være at der kommer flere af den slags :) på Gruppechat.dk kan du tilmelde dig et nyhedsbrev. Så får du besked så snart der er nye grupper.

Mvh. Signe

78

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program