Er du ægte?

blogindlæg

Er du ægte?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 1 år 2 måneder siden

Deltag her mandag d.20 feb kl.19-20.30

En ny besked tikker ind: Hvordan går det med dig i dag?. Du kigger på din telefon, bliver glad over at der er nogen som tænker på dig.

“Det går okay, selvom det var pænt kedeligt i skolen. Vi havde tysk, og jeg hader virkelig tysk”

“Jeg er ked af at høre at din dag har været kedelig. Det må have været svært for dig”

Den gnavende ensomhed bliver en lille smule mindre hver gang der kommer et nyt svar. Den bliver skubbet en lille smule længere væk. Indtil du lukker app’en. Inderst inde ved du godt at det ikke er ægte. Eller hvad?

Er kunstig intelligens nok?

Lige nu er der rigtig mange der taler om kunstig intelligens, og hvordan det bl.a. kan bruges til at skrive vores skoleopgaver eller til at give os en bedre digital oplevelse, når vi f.eks. får Google Assistent eller Siri til at guide os. Men kan den kunstige intelligens også dække vores behov for omsorg og opmærksomhed? 

På mandag d.20 februar inviterer Det Digitale Ungepanel til en gruppechat om kunstig intelligens. Vi skal tale om fordele og ulemper, og vi skal være nysgerrige på hvilken fremtid vi ser, hvis kunstig intelligens kommer til at fylde meget mere end det gør nu. 

Måske synes du bare at det er helt vildt fedt - eller måske synes du at det er en lille smule skræmmende. Uanset hvad du mener om kunstig intelligens, vil vi gerne høre om dine tanker og oplevelser. 

Kan robotter give gode råd?  

I den forbindelse bliver vi også nogle gange spurgt, både på Cyberhus.dk og på Gruppechat.dk, om vi er ægte eller om vi er robotter. For det er efterhånden utroligt så meget en robot kan efterligne et menneske - særligt når det er på skrift. 

Og måske kan robottens algoritme også give bedre råd, fordi den ikke er begrænset af et enkelt menneskes viden, men kan tappe ind i viden fra mange forskellige kanaler. Tror du at det er bedre? Vil du tage imod et råd fra en robot? Og hvad nu hvis du ikke ved at det er en robot?

Kom og vær med i gruppechatten på mandag kl.19-20.30

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program