Flytte hjemmefra

brevkassespørgsmål

Flytte hjemmefra

brevkassespørgsmål af
Emilie
15 år
Oprettet 1 år 7 måneder siden

Hej, jeg er en pige på 15, og jeg bliver 16 i januar 2022. Derhjemme har jeg en lillesøster på 14 med autisme og en lillebror på 11 med ADHD. Min mor har også ADHD og min far er blevet diagnosticeret med Stress. Det har han haft før. I dette år går jeg på efterskole, og har det utroligt godt når jeg er der. Jeg bliver også ofte på efterskolen i weekenderne, men der er ferierne og weekenderne hvor man SKAL hjem. Når jeg er hjemme er det utroligt hårdt, jeg tager nogle gange hjem til min mormor og er. Men det kan jeg ikke hver dag. Hun ved jeg har det hårdt, og hun siger også at hvis hun havde et ekstra værelse, så måtte jeg bo hos hende. Hun har bare ikke pengene til en større lejlighed. Næste år, når jeg ikke er på efterskole mere, så skal jeg jo hjem og bo igen, problemet er så at jeg ikke føler jeg kan være i det mere. Det er simpelthen for hårdt. Derfor er mit spørgsmål om man i silkeborg kommune kan få en eller anden form for hjælp til at komme væk hjemmefra som 16 årig. En form for økonomisk støtte eller andet. Jeg er utrolig moden af min alder og kan alt det basale man skal kunne for at flytte hjemmefra.

Svar: 

Hey
Hvor er det godt at du skriver, og dejligt at høre at du har det godt på efterskolen og både finder et fællesskabet og et frirum til at være dig.  

ang. din situation hjemme så lyder det til på mange måder at være hårdt at være hjemme. Nogle gange opdager man først hvordan man har det hjemme,  når man har været væk derfra et stykke tid.
Samtidigt er det godt at du har din mormor som du kan være hos, når du er hjemme i weekeden eller ferie. 
Der er som udgangspnkt ikke mulighed for økonomisk støtte i forhold til at flytte hjemmfra når man er under 18 år. dog kan du, evt. sammen med en kontaktlærere fra efterskolen kontakte familieafdelingen ( familiesektionen@silkeborg.dk) og høre dem om der er andre muligheder som kan tænkes ind i at finde en god optimal og holdbar løsning til dig når du kommer hjem fra efterskolen. 

Jeg vil ønske dig alt held og lykke og NYD tiden på efterskole det er og bliver en fantastisk oplevelse

De bedste hilser
Løkke 

SilkeborgBloggens billede
Rådgiver fra chatteamet i Silkeborg har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program