Lokale tilbud - Halsnæs

Alkohol- og Stofrådgivningen er et tilbud til borgere, der har behov for rådgivning og/eller behandling i forbindelse med alkohol eller stoffer. Alle kan henvende sig direkte hos Alkohol- og Stofrådgivningen.

 

Hvem kan henvende sig?

Du kan henvende dig hos Alkohol- og Stofrådgivningen, hvis du har brug for rådgivning og/eller behandling i forbindelse med dit eget forbrug af alkohol eller stoffer.

Du kan også henvende dig, hvis du er pårørende, ven eller kollega til en borger, hvor du er bekymret for vedkommendes forbrug af alkohol eller stoffer.

Alkohol- og Stofrådgivningen er også et tilbud til dig, der er under 18 år – hvis du har brug for rådgivning eller behandling i forbindelse med dit eget forbrug eller som pårørende.

Hvis du har brug for rådgivning om forbrug af alkohol eller stoffer i anden sammenhæng, kan du også henvende dig i Alkohol- og Stofrådgivningen.

Du kan henvende dig anonymt.

 

Hvad tilbyder vi?

Alkohol- og Stofrådgivningen forsøger at tilpasse råd, vejledning og behandling bedst muligt ud fra din situation som helhed.

Sammen med dig fokuserer vi på hele din dagligdag. Det vil sige lige fra kontakt til familien og venner til sundhedsmæssige, økonomiske og arbejdsmæssige forhold. På den måde kan vi hjælpe til med at finde en løsning, som kan give de bedste fremtidsmuligheder for dig.

Det betyder også, at vi lægger vægt på at støtte dig i din kontakt med og dialog med andre, for eksempel kommunale tilbud, egen læge eller hospital. Hvis det er nødvendigt, og du ønsker det.

Vi tilbyder

  • Samtaler med råd og vejledning
  • At kortlægge alkohol- og/eller stofforbruget og lægge en behandlingsplan. I den forbindelse tilbyder vi også at undersøge for eventuelle psykiske lidelser
  • Individuel ambulant behandling
  • Behandling i grupper
  • Behandling for pårørende
  • Behandling med antabus og andre lægemidler
  • Behandling med substitutions-lægemidler, for eksempel Metadon
  • Behandling for abstinenser – afrusning og afgiftning

Vores tilbud opstartes indenfor 14 dage efter, at du har kontaktet Alkohol- og Stofrådgivningen

 

Kontakt og åbningstid

Alkohol- og Stofrådgivningen er centralt placeret i Frederiksværk i lokaler over Frederiksværk Bibliotek med indgang fra parkeringspladsen ved Kvickly.

 

Du kan møde op personligt, eller du kan ringe til os.

Du kan møde op i Alkohol- og Stofrådgivningen uden at have bestilt tid i forvejen. Det kan du:

  • Mandag og tirsdag: klokken 10 – 12
  • Onsdag: klokken 16 – 18
  • Torsdag og fredag: klokken 10 - 12

Når du møder op, kan du få en kort rådgivningssamtale med det samme, hvis du ønsker det.

Du kan også ringe til os anonymt på telefon 4793 0329:

  • Mandag og tirsdag: klokken 08 – 12
  • Onsdag: klokken 16 – 18
  • Torsdag og fredag: klokken 08 - 12

Aftaler om rådgivning og behandling kan du få pr. telefon eller ved at møde op personligt.

Alkohol- og Stofrådgivningen

 

Adresse

Hermannsgade 3, 1.
3300 Frederiksværk
Telefon 47 93 03 29

Læs mere her

Råd og vejledning

Kommunen skal tilbyde gratis rådgivning om forskellige problemer til børn og unge og deres forældre eller andre personer, der sørger for et barn eller ung.

 

Anonym rådgivning

Kommunen skal ikke registrere borgere, der henvender sig, når der kun er brug for rådgivning. Det betyder, at rådgivningen ydes som åbent tilbud, og du kan være anonym - dette gælder også, hvis du er barn eller ung.

 

Adresse:

Du kan også søge råd og vejledning i Kommunens Åbne Anonyme Rådgivning, som ligger i Familiehuset i Vognmandsgade 12, 3300 Frederiksværk. Den åbne anonyme Rådgivning har åbent hver tirsdag fra kl. 15.30 til 17.30. Du kan også kontakte Åben Anonym rådgivning på Telefon 20 32 78 95 i samme tidsrum.

Her kan du læse mere om Åben Anonym Rådgivning i Halsnæs Kommune.

Tilbud om anonym rådgivning gælder både i Familieafdelingen, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og i Sundhedstjenesten.

Børn og unge kan også henvende sig

Er du barn eller ung kan du også henvende dig til en sagsbehandler. Der er ingen aldersgrænse for retten til at få rådgivning.

Som barn eller ung kan du få behov for at fortælle om dine problemer til en anden voksen, der har tid til at lytte og som kan give rådgivning og vejledning.

Samtalen behøver ikke at finde sted på Rådhuset. Samtalen kan også ske i dit hjem, på din skole eller et andet sted, hvor du føler dig tryg.

Samtalen kan også ske ved telefonisk henvendelse.

 

Skilsmisse og samvær

Børn og unge og deres familier kan også få rådgivning i Statsforvaltningen Hovedstaden i forbindelse med skilsmisse og samvær med den af forældrene, de ikke bor sammen med.

 

Børnesag

I nogle tilfælde er det ikke tilstrækkelig at give rådgivning alene, og det kan blive nødvendigt at starte en egentlig sag, hvis der er brug for yderligere undersøgelser, og efterfølgende hjælpeforanstaltninger.

Har du lyst til at få en baby – Babysimulator

Hvis du overvejer at blive forælder og er i tvivl om hvad det kræver, har du mulighed for at prøve det af. Du kan låne en babysimulator i en uge og få råd og vejledning i forløbet.

 

Kontakt til babysimulatorteamet.

Klubpædagog Camilla Borch telefon 51 67 54 21

Sundhedsplejerske Winie Birkkjær telefon 23 62 79 35

 

Du kan læse mere herom her

Halsnæs Kommune, Labyrinten er et gruppetilbud for børn og unge i alderen 8 - 17 år. Grupperne er for børn og unge, der er pårørende til en mor eller far, som har en psykisk sygdom eller lidelse.

Labyrinten er en samtalegruppe for børn og unge pårørende til psykisk sårbare forældre og/eller søskende. Aldersgruppen er fra 8 til 17 år fordelt på tre forskellige grupper: Hhv. 8 - 10 år, 11 - 13 år og 14 - 17år. Der afholdes 2 gruppeforløb om året - et om foråret og et om efteråret.

Labyrinten er et anonymt tilbud, henvendt til børn og unge i Halsnæs kommune. Barnet eller den unge behøver således ikke, at være en ”sag” i kommunen i forvejen og bliver det heller ikke, af at være tilmeldt et labyrint forløb.

 

Formål

Formålet med at deltage i et Labyrintforløb er først og fremmest at mødes med ligesindede børn og unge i trygge rammer, der muliggør udveksling af erfaringer ved at være pårørende til psykiske sårbare forældre og/eller søskende. At føle sig mødt/at der er nogen der oprigtigt interessere sig for en.

Labyrinten udgør et frirum, hvor barnet eller den unge kan få italesat de tanker og vanskeligheder der rør sig i dem og som andre udenforstående, i visse tilfælde, kan have svært ved at relatere til/forstå. I gruppen fokuseres der blandt andet på, at børnene/de unge opnår redskaber til fremadrettet at mestre tunge/svære livsvilkår. Derudover indgår leg og kreative aktiviteter som en del af forløbet.

Hvert gruppeforløb har en varighed af ca. 12 gang af 2 timer. For tiden. ligger forløbet mandage fra kl 15 - 17 i Familiehuset, Vognmandsgade 12, i Frederiksværk.

Vil du vide mere om gruppen er du altid velkommen til at kontakte Familiebehandlerteamet.

 

Her kan du læse en pjece om labyrinten.

”Stjernerne” er en udviklings- og samværsgruppe for unge piger i alderen 13- 18 år. Der kan være op til 8 piger i gruppen. Vi mødes hver onsdag fra kl. 16 -18 i Familiehuset og har desuden forskellige weekendture og arrangementer.

 

Målgruppe

Målgruppen er piger, der har oplevet mobning, konflikter og sociale problemer i skolen eller hjemme, hvilket har ført til ensomhed og problemer med at skabe venskaber med jævnaldrende.

 

Hvordan henvises til gruppen

Pigerne henvises til gruppen via skole – sundhedsplejerske – egen læge eller sagsbehandler. Det at en pige deltager i gruppen, registreres ikke som en sag i Familieafdelingen.

Det er gratis at deltage i gruppen.

 

Hvem står for "Stjernerne"

Gruppen er oprettet i samarbejde mellem Familieafdelingen og Ungdomsskolen.

Det er klubpædagog Lene Japsen, der står for gruppen.

 

Adresse:

Syrevej 19, 3300 Frederiksværk

UKC-cafe er på skolerne i Halsnæs kommune, fortrinsvis i spisefrikvarteret, du kan møde Gadeteamet og pædagoger fra UKC. Du kan tale med os om vores tilbud, eller få en snak om livet, vi hjælper også gerne med fritidsjob, praktikpladser eller hvad du har lyst til at tale med os om.

Du kan komme med spørgsmål om næsten alt i Ungdomsmodtagelsen, hvis du er mellem 12 og 25 år.

Det er dig, der bestemmer, om du vil besøge Ungdomsmodtagelsen.

Ingen spørgsmål er for store, for små, uvigtige, mærkelige eller forkerte. Der er heller ingen problemer, der er for små eller for store til at søge hjælp til.

En Ungdomsmodtagelse er et sted, hvor du kan søge svar på både medicinske, psykiske og sociale spørgsmål.

Vi har uddannelse i og har særlig erfaring med at arbejde med unge. Ofte kan vi løse problemerne i Ungdomsmodtagelsen, men en gang i mellem må vi hente hjælp andre steder fra.

For os er det vigtigt at møde dig med respekt, ligeværdighed og åbenhed uanset, hvorfor du kommer.

Vores møde med dig afhænger ikke af din religion, din kultur eller din etniske baggrund og vi skeler ikke til dit køn, til din seksuelle orientering og identitet eller til, om du har et handicap.

I Ungdomsmodtagelsen er det vores opgave at se dig som en helhed. Vi, der arbejder her, kan meget selv, men har også mulighed for at trække på en række specialister så som socialrådgivere, psykologer og speciallæger.

 

Åbningstider:

Tirsdage kl. 15 - 18

Telefon - 6124 5645:

Mandag - torsdag: Indtal en besked eller SMS med navn og telefonnr. og vi vil ringe tilbage hurtigst muligt

Fredag, Weekend og helligdage: Lukket

 

Adresse:

Vognmandsgade 12, 3300 Frederiksværk

 

Læs mere her 

 

OBS: Tilbuddet er kun for Unge bosiddende i Halsnæs Kommune

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program