Mit eller dit ansvar?

blogindlæg

Mit eller dit ansvar?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 1 uge 3 dage siden

D.30 september inviterede Det Digitale Ungepanel til en snak om digital prævention. Det skulle altså handle om hvordan I selv kan passe bedre på jer selv online, men i høj grad også hvordan andre, fx techindustrien, forældre og andre voksne kan passe på jer i jeres online liv.

Der var 3 deltagere med i chatten, og selvom det ikke var så mange, så var der stadig nogle rigtig gode snakke og udveksling af erfaringer. En af jer havde fx oplevet at få en video delt af en exkæreste, og valgte efterfølgende at anmelde det til politiet. Det er et virkelig godt eksempel på hvordan man kan passe på sig selv, og samtidig bedre andre (her politiet) om hjælp til at passe på sig selv. 

Ansvaret hos medierne

I den forbindelse var der en der skrev: “Jeg ved ik hvis ansvar det er, man har vel et lille ansvar selv. Men det er jo også mediet som skal prøve på at sørge for at der ik kommer ubehageligt indhold på mediet”.

I citatet peges der på at det også er medierne som har et ansvar ift. hvilke typer af indhold der kommer ud, og det fik os til at snakke lidt om hvad medierne også kan gøre, for at nettet bliver et bedre sted af være. 

En af jer skrev; “Så tror jeg at jeg ville ændre så man kunne nulstille det indhold man ser, altså så det ik var tilpasset hvis det giver mening?” og en anden skrev at medierne kunne “Undersøge indholdet som bliver lagt ud grundigere måske?”

I forbindelse med det sidste, talte vi om muligheden for at indhold skal godkendes før det bliver offentliggjort. Ligesom vi gør her på Cyberhus. Deltagerne var ikke afvisende overfor forslaget, men de lagde heller ikke særlig tit indhold ud på nettet. 

Nettet blev i stedet oftere brugt som et sted hvor der kunne findes viden, og hvor man kunne holde kontakt. 

Kampagne med humor

Til sidst talte vi om andre løsninger ift. at klæde børn og unge godt på til deres liv på nettet, og der kom forslag om at lave en kampagne på sociale medier, som viste både udfordringer og forslag til hvad man kan gøre. 

Det vigtigste var dog at kampagnen var sjov, nem at forstå og meget afgrænset i fx tekst, fordi man ellers ville gå død i indholdet. 

Tak

Vi siger tak til alle jer der deltog, og vi håber at der er flere som vil være med næste gang!

Bliv en del af Det Digitale Ungepanel

Som deltager i Det Digitale Ungepanel er du med til at diskutere forskellige tematikker og udfordringer forbundet med at være online. Dine bidrag kan være med til at ændre politik, anbefalinger og regler for hvordan vi skal forstå børn og unges digitale liv. Du er stadig anonym og det er ganske uforpligtende at være med.

Gruppechatten åbner på forskellige tidspunkter. Tilmeld dig en SMS notifikation, så du får besked når den er åben. 

Tilmeld SMS her

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program