Alt muligt

brevkassespørgsmål

Alt muligt

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 1 måned 3 uger siden

Hejsa. Jeg har gået og bøvlet med en masse mærkelige ting de seneste par år, som jeg er begyndt at overveje at gå til lægen med, da jeg nogen gange er bange for at det kan skyldes noget alvorligt. Men samtidig er det en masse fuldstændig forskellige ting jeg oplever, så ved ikke engang om de nødvendigvis hænger sammen? Jeg oplever bl.a. hyppige svimmelhedsanfald, hyppige anfald hvor jeg besvimer eller er tæt på at besvime, hyppige stikkende smerter i og omkring hjertet, som kan blive så slemme at jeg har svært ved at bevæge mig. Af og til oplever jeg også en slags brændende fornemmelse i eller omkring mine lunger som gør at jeg har svært ved at trække vejret. Er disse ting normale eller noget man burde have undersøgt nærmere?

Svar: 

Hej med dig. Tak for dit spørgsmål.

Jeg synes, det lyder som en god idé at bestille en tid hos din læge og få set på de ting, du beskriver.

Der er mange yngre kvinder, som har lavt blodtryk og derfor kan blive svimle ved f.eks. hurtige stillingeskift eller hvis man ikke har fået nok at drikke. Det er dog ikke meningenm at det skal ske hyppigt eller at man decideret besvimer. 

Smerterne omkring hjertet og den brændende fornemmelse fra hjertet, kan man godt få en gang i mellem, hvis man f.eks. er rigtig bange. Det er dog igen ikke menningen, at man skal have det tit. Og samtidig, skal man selvfølgelig også udelukke, at der er noget galt med hjertet.

Så bestil du rolig en tid hos din læge. Det er ikke sikkert, at der er noget galt, men så er du fri for at gå og spekulere på det.
Man er altid velkommen til at bestille tid hos sin læge, hvis man oplever ændringer i sin krop eller er bekymret for noget omkring sit helbred. Der er selvfølgelig mange ting, de rgår over af sig selv, så derfor kan det være fornuftigt at se nogle ting an, men hvis det så fortsætter, skal man ikke være bange for at være til besvær eller trænge sig på. 

Mange hilsner Line

lineds billede
Line fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program