Problemer med sex

brevkassespørgsmål

Problemer med sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 5 måneder 2 uger siden

Hej. Okay så jeg er 18 og har aldrig haft sex. Mine venner har, men jeg føler bare ikke at jeg gider have sex bare for at sige at man har haft. Jeg vil hellere vente til at jeg synes jeg har fundet den rigtige. Jeg har også et andet problem. Jeg har en slags forhudsforsnævring, hvor hovedet kun kan kommer lidt over halvvejes ud i stiv tilstand, helt ud men stramt i slap. Jeg synes det er ubehaget at røre ved hovedet, da det føles meget følsomt, og derfor har jeg kun trukket det helt tilbage en gang eller to. Jeg har prøvet at undgå det. Det føles lidt ligesom huden under ens nejle. Det føles koldt og sensitivt når jeg rør ved det. Jeg synes også det var ret mærkeligt at da jeg trak det tilbage, der vippede der ligesom sådan en slags kant ud over med forhuden. Som mange andre så vil jeg gerne have hjælp til det, men tør ikke gå til lægen med det, eller snakke med mine forældre om det. Jeg har jo vist det i lang tid, men ikke haft mod på at gøre noget ved det. Jeg vil gerne høre hvis i mener det sensitive hoved kan skyldes, og hvad i tænker jeg skal gøre. Og nej, jeg har ikke problemer med lugt eller sådan noget. Mange tak på forhånd. :)

Svar: 

Hej med dig, 

Det er ikke så unormalt ikke at have haft sex som 18-årig som man måske skulle tro. Det lyder både sundt og rart, de tanker du gør dig om partner og følelser og ønske et sundt og rart sexliv. Så langt så godt. Det andet du beskriver er klassisk forhudsforsnævring. Det er heller ikke ualmindeligt, og mange mindre drengebørn vokser fra det. Når du alligevel kan beskrive de gener, du kan som 18-årig, vil de blive ved med at være der, såfremt der ikke gøres noget. 

Der kan gøres forskellige ting og det afhænger af graden af det. Når det er så ubehageligt for dig at trække forhuden tilbage at du helt undlader, vil det formentlig påvirke dig og hæmme dig i dit sexliv også fremover. Det er ikke en sjælden problematik, og læger er vant til at hjælpe med dens slags. Jeg kan godt forså at det ikke er det fedeste i verden at gå til lægen med, men vi er vant til disse problemstillinger, og vi er også vant til at kunne hjælpe med behandling. Der vil enten kunne behandles med lokal creme, eller der vil kunne anlægges et lille snit i huden, således den bliver mindre stram. Det er læger med speciale i den slags problematikker (urologer), der står for den slags.

Den kant du beskriver, lyder som glans penis. Det er helt normalt. Du oplever formentlig at være så sensitiv på huden pga. din forhudsforsnævring der så at sige klemmer lidt om hovedet. Jeg håber, at du kan finde modet til at gå til lægen, så du kan blive fri for din forhudsforsnævring og hverken opleve smerter eller ubehag når du trækker forhuden tilbage. 

Mvh, Louise, læge

LouiseSs billede
Louise fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program