Pubertet 🫤

brevkassespørgsmål

Pubertet 🫤

brevkassespørgsmål af
Amelia
11 år
Oprettet 1 år 3 måneder siden

Min mor bliver ved med at sige “det er SÅ dejligt at du ikke er kommet i puberteten endnu” men det gør mig lidt usikker fordi jeg er tydeligvis kommet i puberteten . Forleden fandt jeg ud af at der var kommet lidt hår under mine arme og på min tissekone. Jeg har enda sagt til min mor at der er 2 i min klasse og 2 fra parrallellklassen der har fået menstruation. Det er SÅ obvious at jeg ER kommet i puberteten. Vi begyndte at tale om det her fordi at der er uge SEX i skolen og så sagde jeg til min mor at jeg havde ingen spørgsmål til Nanna’s pubertets brevkasse (min skolepsykolog’s brevkasse) Plz hjælp mig på en eller anden måde

Svar: 

Kære Amelia

 Hvor er det godt du skriver ind og får lettet dit hjerte, det er første skridt mod ar få det bedre- så flot!

 Det lyder som om, at din mor måske ikke helt har opdaget/forstået, at du allerede er begyndt på puberteten. Måske har hun ikke lagt mærke til de forandringer, der er sket med dig og din krop, og derfor er det vigtigt at du fortæller hende det på en tydelig måde. Du kan prøve at sige til hende: "Mor, jeg tror ikke du har opdaget det endnu, men jeg er faktisk begyndt på puberteten. Jeg har fået hår under mine arme og på min tissekone”

 Det er også vigtigt at huske, at puberteten kan være en følsom periode, hvor man kan føle sig usikker på sin krop og opleve en række nye følelser og tanker. Det er helt normalt og naturligt, og mange unge mennesker oplever det samme. Du er ikke alene!

 Hvis du har spørgsmål om puberteten eller sex, kan det være en god ide at tale med en voksen, som du stoler på. Din mor kan være en god samtalepartner her, men du kan også prøve at tale med den skolepsykolog du nævnte eller en anden voksen, som du føler dig tryg ved- en lærer fx. Det er bare vigtigt du får talt ud med nogen så du ikke går alene med dine problemer. Det er også vigtigt at huske, at alle går igennem puberteten på deres egen måde, vi udvikler os forskelligt og i forskellige tempoer, og det er ikke noget at være flov over. Er også sikker på din mor forstår dig bedre når du får snakket med hende om dine følelser og tanker!

 Håber mit svar kan hjælpe dig, og al held og lykke til dig

 Hilsen Kylie

cyberhuskyles billede
Kylie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program