Gravid??

brevkassespørgsmål

Gravid??

brevkassespørgsmål af
Ida
16 år
Oprettet 1 år 9 måneder siden

Hej, mit navn er "Ida", her for ca. en måned siden var jeg sammen med den her fyr, det hele gik super godt. Vi lå bare i min seng og puttede lidt, hvilket førte til kysseri. Da vi havde kysset lidt var jeg liderlig og spurgte derfor om ik vi skulle knep, og han sagde ja. Vi ender så med at knep med kondom, og han cum så. Og så begyndte han at give lidt finger og så noget, han blev så selv liderlig af det og vi endte med at kneppe igen, dog uden kondom den her fordi vi glemte det. Så dumt. Og jeg ved han cum inde i mig. Jeg har så været inde og kigge på min cyklus, og den siger der var lav risiko gravitet, men har ik haft min menstruation endnu, og har flere af de tegn der er på man er gravid, og er så bange for om jeg er. Har ik taget en test endnu fordi jeg bange for resultatet, og for hvordan jeg skal sige det til min mor hvis jeg er gravid, hun ved ik at jeg er begyndt at have sex endnu. Kh pigen der bare ikke vil være gravid

Svar: 

Kære Pige på 16 år

Det lyder som en rigtig træls situation lige nu, så hvor er det godt at du rækker ud. 

Jeg kan godt forstå at du er bange for at tage en test. Svaret er altid nervepirrende, især når man ikke ønsker at være gravid. Desværre er du også nødt til at få det afklaret ret hurtigt. Kroppen kan godt spille en et pus hvis man er nervøs for at være gravid, og give nogle fysiske symptomer, som kan ligne en graviditet.

Hvis du ikke har mod på selv at tage en test, har du mulighed for at kontakte din læge og få dem til at hjælpe med det. Du har en alder der gør, at du godt kan tage til lægen, uden dine forældre behøver at få noget at vide sådan lige. Det er dog vigtigt, hvis du er gravid, at dine forældre får det at vide. 
Jeg kan godt forstå at du er nervøs for at din mor skal få det at vide, men jeg tror også på, at din mor har forståelse for at det bare er mega ufedt at stå i den situation. Det er ok at sige til hende, at du ikke har brug for at hun skælder ud, men at hun hjælper dig med at få det løst. Samtidig skriver du jo også virkelig fint, at du godt er klar over at det var mega dumt gjort. For ja det er bare super vigtigt at huske det dersens kondom, og du har med garanti lært af det nu. Måske det endda kan gøre at du og din mor kan have en snak om, om det kan give mening at du starter på fx p-piller eller anden prævention, så risikoen nedsættes væsentlig. 

Det er faktisk meget normalt at forældre ikke lige ved helt fra start, at man er begyndt at have sex. Samtidig så har du igen en alder, hvor det er meget naturligt at begynde at have sex, så det tror jeg nu hun har en forståelse for. 

Der kan faktisk være to sidste muligheder i forhold til at få hjælp til at tage en test. Hvis du har en lærer på din skole, du er tryg ved, kan du spørge om hjælp her, og få en snak omkring det, eller sundhedsplejerske hvis der er en sådanne. Ellers hvis du har et headspace i nærheden af dig, kig på www.headspace.dk og se om der er et. Så kan man godt få dem til at hjælpe med at få taget en test og en samtale bagefter, for at finde ud af hvad man lige gør hvis den er positiv, men også lige det at kunne tale om hvad det har gjort ved dig, at have bekymringen for at være gravid hvis den er negativ. 

Jeg håber virkelig du hurtigst muligt får lavet en test, jo hurtigere jo bedre, i forhold til en eventuel abort. Hvis du er gravid og ikke er for langt henne, er det muligt at få en medicinsk abort, som kan være lettere at komme igennem. Hvis du er længere henne, er eneste mulighed at få en udskrabning. 

Pøj pøj med det, og vi krydser fingre for at en test er negativ. 

Mange hilsner Rose

Nannas billede
Rose fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program