Vægt

forumspørgsmål

Vægt

forumspørgsmål af
Freja
17 år
Oprettet 3 år 3 måneder siden

Hej.

jeg er en pige som er 1,73 cm høj og vejer 53 kg

er jeg for for tynd i forhold til min højde? Mine forældre bliver ved med at sige jeg er alt for tynd og ligner et skelet, men det synes jeg nu ikke jeg gør og er glad for min krop. Jeg spiser godt og varieret.

hvad synes i?

Kommentarer

Hej Freja.

Ja altså du er for tynd, du burde tage 2 kilo på og så er du i sundvægt. Jeg har Anoreksi så jeg tænker faktisk at du er på vej i den retning og det vil jeg nødig have sker for dig. For det er helt vildt forfærdelig at have. Jeg fik det da jeg var 9 år og nu er jeg 13 år og slås stadig hårdt med det.

Så jeg vil kraftigt anbefale at du laver om på det nu og her!

Dine forældre siger det til dig fordi de elsker dig. 

P.S. Hvis det bliver bare det mindste værre SKAL I kontakte Bispebjerg hospital for spiseforstyrrelser.

Håber det her hjælper Freja.

Selv om jeg ikke kender dig giver jeg et kram og held og lykke med det

Kh Anonym

74

Beregnet ud fra din BMI er du undervægtig. Men også kun lige på grænsen (din BMI ligger på 17,71, men skal helst ligge over 18,5). Du er ikke svært undervægtig, men kunne sagtens tåle at tage et par kilo på uden at det gør noget. Men hvis du er sund og rask og spiser rigeligt med grøntsager og frugt, så er der ingen grund til panik.

Men  mental sundhed er langt vigtigere end din vægt! Mht skrækscenarier om anoreksi, så er man altså IKKE anoretiker bare fordi man er undervægtig. Anoreksi er en psykisk sygdom, og hvis du er glad for din krop, er det allerede det første og sundeste tegn på at du bestemt ikke har anoreksi, for som sagt er du altså ikke svært undervægtig.

Jeg synes du skal tage en snak med dine forældre og din læge omkring en sund indstilling til både krop og vægt. Det er enormt positivt at du er glad for din krop, og hvis du har et helt naturligt og sundt forhold til mad (det vil sige, at du spiser det du har lyst til, og ikke bekymrer dig om hvad du tager på af, hvad der kategoriseres som "sund" eller "fedende" mad), så er du præcis hvor du skal være. 
Lad være med at få idéer om at du skal spise på en helt bestemt måde, da det lige præcis er mad-regler der kan føre både til anoreksi men også overvægt. 
Og så må du også lige få en alvors snak med dine forældre om det der med at kalde dig et skelet. Det er heller ikke sundt for dit eget selvbillede.

HUSK at mennesker er forskellige, og vi har forskellige kroppe! Alt det med BMI er faktisk kun vejledende, og på ingen måde noget man rette sig firkantet efter. Det er helt okay at være lidt under eller lidt over sin ideelle BMI, for vi har forskellige kropsbygninger som gør at sådan noget ikke kan måles i et simpelt regnestykke. Hvis du spiser sundt og varieret og har det godt med din krop, så er alt som det skal være!

68

Synes ikke du lyder alarmerende tynd, men meget slank. Hvis du spiser godt og varieret bør det ikke være et problem. Du ligner garanteret bare en model med lange slanke ben. Hvis man direkte kan se dine ribben er det dog for meget. Hvis du er nervøs så slå et smut forbi lægen. Han kan fortælle dig om du har en tilpas vægt. Du kan gøre det uden dine forældre ved det.

64

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program