Uddannelse som socialrådgiver

brevkassespørgsmål

Uddannelse som socialrådgiver

brevkassespørgsmål af
Iben
21 år
Oprettet 3 år 3 måneder siden

Hej.. 

Hvad er en socialrådgiver? Hvordan arbejder en socialrådgiver? Hvordan er undervisningen på socialrådgiver uddannelsen? Hvordan foregår undervisningen? 

Svar: 

Hej med dig Iben!

Når man er socialrådgiver, så arbejder man tit indenfor det offentlige f.eks. ved kommunerne. Her rådgiver man og vejleder mennesker, som har forskellige former for sociale problemer. Der er mange forskellige arbejdsopgaver indenfor området. Noget er rådgivning og samtaler, andet er møder med andre fagpersoner, som måske også er en del af den sag, man arbejder på. Det kan også være, at man er med til at planlægge nogle ting, der skal gøres for at hjælpe nogle mennesker, som har udfordringer. Det er en rigtig bred uddannelse, men den handler meget om at arbejde med andre mennesker, som har nogle problemer, som de skal have hjælp til.

På uddannelse lærer man om nogle forskellige ting, såsom teori og metode indenfor feltet. Politik, sociale problemer, hvordan det offentlige system fungerer og en masse andet. Undervisningen vil nok være forskellige alt efter, hvor man læser til socialrådgiver, hvilket man faktisk kan en del forskellige steder i Danmark. Det mest sandsynlige er, at undervisningen er en blanding af forelæsninger altså hvor man sidder en stor gruppe af mennesker og lytter til en forelæser, holdundervisning, hvor man lidt mere kan diskutere materialet, og så også noget case- og projektarbejde, hvor man virkelig får mulighed for at gå i dybden med det, man arbejder med.

Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål. Ellers kan du læse mere om socialrådgiver uddannelsen her, eller du kan prøve at kontakte Uddannelsesguidens e-vejledning lige her, hvor du både kan ringe, chatte, sende mails eller få et online møde.

De bedste hilsner,

Dagmar

 

Dagmars billede
Dagmar fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program