Udvikling som teenager

brevkassespørgsmål

Udvikling som teenager

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 3 år 5 måneder siden

Hej! 

Jeg er en 15 årig pige, som næsten ingen bryster har. 

Hvis jeg nu skulle tage ne BH på ville den være A70-A75.

Jeg ved godt piger udvikler sig på forskellige tidspunkter, men ALLE de kvindlige personer i min familie udviklede sig da de var enden 11-14 år. 

Jeg fik min menstruation som 14 årig (2019) var LIIIGE blevet 14 der. Jeg har først her til marts omkring der lagt mærke til nogle røde streger på mine baller. Med tiden er det blevet værre og jeg har så fundet ud af at det er strækmærker. Ganske normalt ingen problemer, men mine hofter er virkelig vokset også min numse. Har det noget af gøre med min menstruation? 

Jeg ville gerne vide om det er grunden til jeg ikke har udviklet særlig store bryster endnu? Min mor brugte 85B i BH i min alder og min søster brugte 80D i BH Som 15 årig.  
Min mor var meget tynd (ligesom mig) og har altid haft normale mellem store bryster. Undre mig bare lidt over hvorfor mine ikke er kommet endnu? Men er det på grund af at jeg kun har haft menstarution i et år? Og mine hofter og numse skulle lige vokse? 

Kan nemlig mærke de hele tiden siden jeg fik Min mens er ømme. Før var det kun en gang om måneden og nu er det HVERDAG. De har ændret sig en smuuuule. 

Tror i jeg vil få Bryster? Eller er jeg bare den flade for evigt? Fordi jeg tror og håber lidt på der sker noget, men det som om de bare vil være små... Og det kan jeg ikke helt acceptere.-.

Jeg ville være MEGET taknemmelig for en smule vejledningen indenfor brysternes udvikling og om det er muligt for mig at få større bryster?

Mvh. mig(:

 

Svar: 

Kære Anonym.

Tak for dit spørgsmål. Det er meget forskelligt hvordan vi udvikler os og hvornår. At din mor og andre familiemedlemmer har store bryster, betyder ikke nødvendigvis at du vil/skal have det. Men du er stadig meget ung og slet ikke færdigudviklet. At du har fået menstruation er et udtryk for at din pubertet er godt i gang. Dine bryster vil formentlig vokse de næste år, hvilket også er grunden til de er ømme. Men det er svært at sige hvor store de vil blive og der er ikke noget du kan gøre for at hjælpe på det.

Du må vente og se, hvilken størrelse dine bryster ender med at være. Du skal huske, at alle har forskellige kroppe og at de er fine hver især. Og først og fremmest vær tålmodig, der sker meget de næste 5-10 år med kroppen. 

mvh Christine, læge.

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program