menstruation

brevkassespørgsmål

menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 3 år 5 måneder siden

Hej Cyberhus

Jeg er en pige på 13 på jeg fik min mens for cirka 2 måneder siden og nu er den begyndt at blive sort og der er også begyndt at komme klummer i og jeg er rimlige bange for der noget galet hvad betyder det . 

Svar: 

Hej dig, 

Jeg kan godt forstå, at du undrer dig, men du kan være ganske rolig. 

Hvordan ens menstruation er kan svinge meget fra kvinde til kvinde, nogle bløder meget, imens andre næsten ikke bløder. Dertil hører at menstruationens farve og konsistens også kan variere meget fra kvinde til kvinde. Ikke nok med det, er det også meget normalt, at man vil opleve, at ens menstruation kan ændre sig med tiden, dette er også helt normalt.

Det er nemlig sådan, at når man har menstruation så er det slimhinden inde i livmoderen, der bliver frastødt, hvorved der også opstår blødning. Slimhinden bliver ofte udskildt i større eller mindre klumper, som også kan variere fra gang til gang. 

I forhold til farven på din menstruation kan du være ganske rolig. Menstruation kan komme i flere farver, det kan være rødt, mørkerødt og i flere mørke nuancer. Hvis du oplever, at det ser brunt eller sort ud, kan det skyldes, at du har kraftig blødning, eller at det er blod, som har været i kontakt med ilt længe (lidt gammelt blod).

Det du skriver lyder med andre ord fuldstændig normalt. Håber mit svar har beroliget dig. 

Venlig hilsen 

Fabienne

Fabiennes billede
Fabienne fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program