P piller

brevkassespørgsmål

P piller

brevkassespørgsmål af
Mathilde
16 år
Oprettet 4 år 10 måneder siden

Jeg havde i går glemt mine p piller derhjemme og tog derfor en p pille fra min venindes pakke, det var samme mærke og det hele og tog den dag jeg var nået til. Sker der noget ved det ?? Hjælp mig jeg er pisse nervøs 

Svar: 

Hej med dig.

Først og fremmest vil jeg gerne fortælle dig, at der ikke er noget at være nevøs for. Hvis din veninde og dig ikke tog det samme p-pille mærke ville det dog være en anden sag. Det kan nemlig være en rigtig dårlig ide at låne sin venindes p-piller, fordi du ikke kan være sikker på, hvilken effekt hendes p-piller vil have på dig, og den risiko vil være dum at løbe. Man kan altså ikke vide, om man kan tåle de indholdsstoffer der er i andre p-pille mærker, og det kan være, at man ville reagere negativt på dem, og egentlig må man heller ikke tage andres receptpligtige medicin. Men du skriver, at dig og din veninde bruger det samme mærke, og derfor er der ingen grund til, at du er nervøs, så du kan tage det helt roligt. En anden gang vil det være en god ide at tage på apoteket og købe nogle nye p-piller eller tage hjem og hente dine egne. 

Hvis du en anden gang har glemt at tage dine p-piller, er det første, du bør gøre, at finde indlægssedlen til dine p-piller. Der er generelle anbefalinger, der gælder for de fleste p-piller, men da der er forskel på p-piller, er der også forskel på, hvad du skal gøre, hvis du glemmer at tage en pille. Her kommer de generelle anbefalinger, som gælder for de fleste p-piller, nemlig dem der indeholder 21 ens p-piller. Hvis der er gået mindre end 12 timer siden du skulle have taget din p-pille, kan du tage det helt roligt. Så kan du stadig tage den glemte pille, og den næste til sædvanlig tid, og du vil stadig være beskyttet mod graviditet. Hvis der er gået mere end 12 timer siden du skulle have taget din p-pille, kan du tage p-pillen, også selvom du så skal tage to p-piller på samme dag. Hvis der er gået et døgn siden du skulle have taget din p-pille, kan du tage to p-piller på en gang. Når der er gået over 12 timer, kan du ikke regne med, at du er beskyttet mod graviditet. Derfor skal man bruge anden beskyttelse de kommende syv dage og tage p-pillerne som sædvanligt.

 

Hvis du ofte har problemer med at huske at tage dine p-piller, kan du spørge din læge om andre muligheder for prævention. Og husk at p-piller ikke beskytter mod kønssygdomme, men kun mod graviditet.

 

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar.

 

De bedste hilsner fra

Gro.

 

 

Gros billede
Gro fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program