transkønnet

forumspørgsmål

transkønnet

forumspørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 5 år 3 måneder siden

Hej jeg er en pige på 16 år der føler mig som en dreng. Jeg turde ikke springe ud efter jeg har læst på nettet alt det man skal igennem med psykolog og mange går ned med depression og angst, er det rigtig? 

Hvordan jeg at jeg er mental stabil til live trans og er det, det rigtig valg? 

Kommentarer

De fleste transkønne lider af kønsdysfori. Det betyder at de føler sig så utilfredse med deres køn at de får det psykisk dårligt (dyb depression og selvmordstanker). Derfor er transkønnethed set som en fysisk sygdom i Danmark for at man kan få støtte af velfærdssystemet til at få hormoner og hermed ændre kroppen i stedet for at kurere hovedet (forskellen på psykisk og fysisk sygdom)

Når du prøver på at få økonomisk hjælp til at få hormoner og operationer bliver du nødt til at bevise at du rent faktisk har kønsdysfori fordi det er meget dyrt for velfærsystemet at få en til at skifte køn. 

De mennesker som allerede har det rigtig dårligt på grund af deres sygdom kan få det værre af at de hele tiden skal validere demselv overfor sundshedssystemet. 

Hvis du gerne vil være en dreng men har det okay oppe i hovedet ellers, så ville jeg personligt anbefale at du måske bare klipper dit hår kort, går i drengetøj og skifter dit navn og fortæller folk at du er en dreng. Du kunne måske også begynde at spare sammen til eventuelle operationer du gerne vil have lavet.

Håber min besked hjalp

170

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program