Journal

brevkassespørgsmål

Journal

brevkassespørgsmål af
Sofia
19 år
Oprettet 5 år 10 måneder siden

Hej Brevkasse. Jeg ved ikke om i kan hjælpe mig, men det er fordi jeg er flyttet fra Århus til fyn for et stykke tid siden, og i Århus har jeg et par gange været indlagt på psyk, da jeg har haft det skidt. men er bange for at hvis jeg bliver indlagt igen på sjælland, hvor meget psyk så kan se i min journal ? Kan de se indlæggelserne fra Århus? i min e-journal, på sundhed.dk som jeg selv kan se der har jeg blokeret så man ikke kan se noget. Da jeg gerne ville starte på en frisk, men den kan man åbenbart godt gå i som læge alligvel. håber i kan hjælpe, for er så meget i tvivl og det gør mig bange. VH Sofia.

Svar: 

Hej Sofia

Umiddelbart burde du have mulighed for at afholde nye behandlere fra at se din journal, hvis du markerer de dele du ikke ønsker videregivet, som privat.

Hvis du vil være helt sikker, kan du ringe til det hospital du var indlagt på, og spørge ind til det her.

Jeg kan godt forstå dit ønske om at starte på en frisk, og lade nye behandlere se dig med friske øjne, hvis du bliver indlagt igen. Husk blot at de oplysninger der ligger i din E-journal, KAN være en stor hjælp for en psykiater eller psykolog, der skal prøve at hjælpe dig videre.

Selv om din journal, muligvis, ikke er tilgængelig for kommende behandlere, vil jeg anbefale, at du som minimum er åben om din historik, og med egne ord, fortæller om dine tidligere indlæggelser og erfaringer. For det kan virkelig have en afgørende indvirkning på den hjælp, som nye behandlere kan give dig.

Gode hilsner Maya

Mayas billede
Maya fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program