Gruppechatten spreder kærlighed

blogindlæg

Gruppechatten spreder kærlighed

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 4 måneder siden

Jeg har mødt så mange vidunderlige mennesker gennem Cyberhus, især gruppechatten. Gruppechatten spreder jo bare kærlighed! <3

Sådan skrev en ung i går i gruppechatten, og det varmede virkelig. Jeg er så glad for, at I hver uge kommer og spreder kærlighed og støtter og lytter og er der for hinanden. Tak, for det!

Jul, gaver og kærester

Vi snakkede om alt muligt forskelligt i gruppechatten i går. Emnet var traditioner, familie og jul, men med delvist åben chat også, som jeg havde skrevet i blogindlægget inden. Vi snakkede lidt om jul og juletraditioner, også om julegaver, hvor en ung sagde Hvorfor skal man købe gaverne? Hvorfor laver folk ikke noget der er mere personligt? Det synes jeg var rigtig godt sagt, og jeg er helt enig! Det er sjovt at lave personlige gaver, det kan jo både være noget hjemmelavet, men også noget man køber, som bare er mere personligt. 

Vi snakkede af flere omgange også lidt om kærester. Der var både nogle stykker, der har kærester, både tæt på og langdistance, mens andre ikke lige var der endnu. I samme tone kom vi også ind på sex, hvornår er man klar til sex? Hvordan ved man, at man er klar? Her sagden en ung noget rigtig fint: Hvis du står i en situation og tænker "Jeg ved ikke om jeg har lyst", så lad være! Det er okay at sige nej, og det er okay at bakke ud.

At tale pænt

Der kom lidt røre i chatten, da vi kom forbi emnet om at tale pænt på nettet. Desværre er det for mange lettere at mobbe eller udtale sig dumt på nettet, hvor man jo gemmer sig bag en skærm. Dette sker også når man ikke er anonym, for eksempel på facebook eller andre sociale medier. Det kan gå utrolig hurtigt, både med skadelige opslag, men også med hårde kommentarer eller andet. Det sker desværre også en gang imellem, at vi oplever det på Cyberhus. Vi gør vores aller bedste for at undgå dette, og er generelt meget opmærksomme på tonen på siden. Derfor fjerner vi også opslag, der kan skabe dårlig stemning, lige så snart vi bliver opmærksomme på dem. Dog er det svært at kontrollere i sådan noget som gruppechatten, hvor det kan være svært at forudsige, hvad de der kommer på kan komme til at sige. I går mødte vi en ung, der ikke var med på reglerne og funktionen af gruppechatten. Jeg synes, I tog det rigtig godt, og det vil jeg godt sige tak for. Det er vigtigt, at vi taler pænt til hinanden, også til dem, der ikke taler pænt til os. Man kan hurtigt blive vred og svare grimt tilbage, men det bedste er altid at prøve at tage den mere modne tilgang, så problemet ikke eskalerer yderligere. Sådan vil jeg også altid anbefale at håndtere konflikter i den "virkelige" verden, som vi også snakkede lidt om. Vi snakkede lidt om sårende jokes i skolen og hvordan man undgår at tage det for personligt. Det kan være svært, for sårende ord gør ondt, også når de kommer fra anonyme eller personer, man egentlig ikke bryder sig om. Det bedste man kan gøre er nok at bede om hjælp, eller forsøge at forklare, hvordan man føler. 

Livet og venskaber på nettet

Der blev snakket om livet på nettet, det at finde venner online, gennem spil eller for eksempel også Cyberhus. Det var mega fedt at høre jeres gode erfaringer, og også at høre jer anbefale Cyberhus til nogle af de nye, der kom på. Der var virkelig et dejligt fælleskab i går (og som altid), og det var bare dejligt at se. En ung skrev: Jeg har bare fundet mit folk bag skærmen. Jeg føler mig 100x mere tilpas bag en skærm, end jeg gør ude i den virkelige verden. :)

Igen igen, skal I have en kæmpe ros for at tage så godt imod de nye unge, der prøver gruppechatten. Der er plads til alle på gruppechatten!

Glædelig jul og godt nytår

Som jeg skrev i går, så er det sidste chat for i år i næste uge med Signe. Så kan I alle have en dejlig jul og et godt nytår! Så ses vi igen på gruppechatten den 4. januar, det vil jeg glæde mig til!

Kærlig hilsen

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program