Jul, traditioner og familie

blogindlæg

Jul, traditioner og familie

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 4 måneder siden

Det er snart jul

Kære alle! Så er vi i december, og det er snart jul. For nogle er jul en skøn tid med masser af hygge, sjove traditioner og dejlige stunder med familien. For andre er jul anstrengt og presset. Måske er man ikke så tæt med familien, måske er der konflikter, der aldrig rigtig blev løst. Jul er noget forskelligt for forskellige mennesker. Nogle holder måske slet ikke jul, men har andre spændende traditioner. På torsdag skal vi snakke om traditioner og familie. Hvad betyder traditioner for dig? Er der nogle traditioner, der er vigtigere end andre? Er der nogle traditioner, der måske slet ikke burde være traditioner? 

Familie

De fleste tænker nok familie som det, man fødes ind i, ens biologiske forældre og søskende og så videre. Men hvad med alle de bånd man knytter med andre mennesker, som man i virkeligheden måske bliver endnu tættere med? Kan man kalde dem familie også? Det synes jeg bestemt, at man kan. Familie skal måske mere tænkes som noget vi skaber og føler. Ens plejeforældre er også ens familie. Ens veninde kan sagtens føles som en søster. Familie handler om kærlighed og ubetinges støtte og omsorg. Det er kun en lille håndfuld mennesker, man har det sådan med. De fleste mennesker søger kærlighed og omsorg, og det kan være enormt svært, når man mangler det. Men familien er for de fleste et sted at finde kærlighed, om det så er ens biologiske forældre, plejemor eller venner. Hvad er familie for jer? Hvem er jeres familie? 

Efterhånden som samfundet og kulturen ændres, udvikles også flere og flere forskellige familiekonstruktioner og familiesammensætninger. Nogle har skilte forældre med flere nye søskende på begge sider, nogle har to fædre, andre har to sæt forældre under samme tag. Ligegyldig hvordan din familie er formet, og hvem du ser som din familie, så er det din. 

Temachat vs. åben chat

Alt dette skal vi snakke om på torsdag! Sidste torsdag snakkede vi lidt om, hvad I synes om temachats og åbne chats. Jeg fik lidt en fornemmelse af, at temaet betyder lidt for, om I kommer eller ej. Jeg håber virkelig, I vil komme forbi og give det en chance, selvom temaet måske ikke lige interesserer jer. I må også huske, at gruppechatten jo er til jer, så det er også tilladt at foreslå emner, vi skal snakke om, selvom det er en temachat. Selvom der er et overordnet tema, har jeg ikke tænkt mig at tvinge en samtale igang om det, så hvis det ikke er et tema, der interesserer, så snakker vi om noget andet. Jeg synes, det er fedt med temachats, fordi man får snakket om nogle ting, man måske ikke ville snakke om normalt. Og det er så fedt, at I deltager så meget, som I gør! Det er virkelig fedt! Det er også rigtig dejligt, at I respekterer temaerne, når I logger på chatten. Men husk, I må altid foreslå emner i chatten. Så kan vi jo dele det op, så vi snakker om temaet lidt og så har åben chat bagefter. 

Kom glad 

Vi ses i chatten torsdag!

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

jeg laver tit konfekt

393

Hej Andersine

Konfekt er også bare vildt sjovt at lave og endnu bedre at spise :) Vi håber du får en helt fantastisk jul med noget lækker konfekt. 

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe og Sophie

360

Jeg driller de voksen på mit opholdsted og farver mælken med frygt farver de ved stadig ikke det mig vi alle siger nej det. Lidt sjov ved min netværks familie er der en nisse der hænger ting på en snor heletiden i morges var det tandbøsten Min jul er opholdsted og netværks familie kalder bare pleje Min mor og far s gravsted besøger jeg og snakker til dem uden nogn lytter jeg elsker dem ike når de ike var sød men i julen skal man vær sød så besøger grav sted. God jul. Kram fra sol

373

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program