Tillid

blogindlæg

Tillid

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 9 måneder siden

"Jeg stoler på dig"

Tillid kan være en svær ting både at give og få. Det er særligt svært at have tillid til andre, hvis man tidligere har oplevet noget der var meget voldsomt eller svært. Det kan f.eks. være en voldtægt, hvor man mister tilliden til andre mennesker. Det kan også være hvis man gang på gang, bliver mødt af nogle mennesker som ikke forstår en, eller som ikke rigtig lytter til det man siger. Jeg ved at der er mange af jer som f.eks. har oplevet lige netop dét i jeres møde med systemet, hvadenten det er psykiatrien, lægen, kommunen eller i skolen. Følelsen af at man rækker ud, for kun at blive mødt af modgang eller bebrejdelser, kan have dybe konsekvenser for den måde vi ser os selv og verden på.

Derfor skal vi snakke om det i gruppechatten på torsdag. 

"Du kan stole på mig"

Ligesom at det kan være svært at vise tillid til andre, kan det også nogle gange være rigtig svært at få andre til at have tillid til en selv. Det er særligt hvis man siger noget, men gør noget andet. Det kan også være hvis man fortæller løgne eller sladrer. Det handler rigtig tit om den troværdighed man udstråler, og som man møder andre med. Hvis jeg nu f.eks. sagde at jeg var en lyserød elefant, så er det usandsynligt at der er nogen af jer som vil tro på mig. Men hvis jeg nu siger at jeg i virkeligheden er en mand, så begynder det at være svært at vide om det er rigtigt eller forkert. Og hvis I nu finder ud af at jeg rent faktisk er en mand, men hele tiden har udgivet mig for at være kvinde, så mister I måske tilliden til mig. Så tillid er en flydende ting, som kan komme lige så hurtigt som den kan forsvinde. 

"Jeg stoler på mig selv"

Tillid er også noget man kan have til sig selv - og det er næsten den sværeste af dem allesammen. Rigtig mange mennesker har svært ved at stole på sig selv, og svært ved at mærke efter hvad der føles rigtigt og forkert. Det handler ofte om at vi har lært, gennem samfundet, at der er nogle ting som er "rigtige" og nogle ting som er "forkerte". Og derfor begynder vi at bedømme vores egne tanker, følelser og oplevelser ud fra de samfundsmæssige opfattelser. Det er også derfor at noget kan føles virkelig forkert, men måske være rigtigt, og omvendt. Og dét skal vi også snakke om. Dét som gruppechatten er god til, er netop at man får mulighed for at fortælle andre unge (og mig) om det man oplever, og få bekræftet eller afkræftet om det er normalt/naturligt eller om det måske er noget man har brug for hjælp til. 

Jeg håber I synes om emnet, og jeg glæder mig til at snakke med jer på torsdag!

Venlig Hilsen

Rådgiver Signe

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program