Gravid?

brevkassespørgsmål

Gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 8 år 4 måneder siden

Hej cyberhus

jeg var her for nogle dage siden sammen med min kæreste, hvor vi havde sex og man siger jo at kvinden har størst risiko for at blive gravid i hendes frugtbare periode, en periode hvor hun længes efter mandens væsker og jeg tror nok at jeg havde min periode der da det ca var 14 dage efter jeg havde haft min menstruation.... 

han spurgte mig under akten om han måtte prøve at komme på min mave, da han godt kunne tænke sig det hvor jeg så sagde ja for jeg synes det kunne være sjovt at flytte en grænse, så han tog kondomet af (han har ingen kønssygdomme jeg bad ham om at få sig tjekket og der er ikke nogen der tvinger nogen til noget man ikke vil da jeg er for stædig hvis jeg ikke har lyst) og tog penis ind i mig igen hvor han kort efter hev den ud og så kom på maven af mig. 

jeg er blevet lidt bekymret for om jeg kan være blevet gravid af hans præsperm, da jeg (det her skete om eftermiddagen) glemte at tage min p-pille om aftenen fordi vi skulle til fest og slet ikke kom i tanke om det før dagen efter da det var for sent og han tog jo sin penis ind i mig med præsperm på - det skal lige siges at selve spærmen røg ikke ind i fisssen den lå pænt midt på maven. 

så kan jeg være blevet gravid af hans præsperm? hvor stor er risikoen for det? hvor langt tid efter samleje hvor der er mistanke om graviditet skal man tage en test? hvor mange tests vil i anbefale at man tager? er det test fra apoteket man bedst kan stole på? hvor langt skal man være henne for at kan få en abort? hvordan foregår en abort? og kan man få en abort uden mor og far ved det når man er 18 og hvor foregår sådan en henne?

- håber at i kan hjælpe

Svar: 

Hej Anonym

Som du beskriver det kan der godt være risiko for graviditet. Risikoen er ikke stor....men den er der.

I præsperm har den funktion at gøre skeden så fugtig som muligt så samlejet kan glide problemfrit. Men selv om præspermen ikke som sådan er en del af selve befrugtningen af kvindens æg så kan den godt indeholde sædceller og derfor er der en risiko. Hvis din kæreste havde taget kondomet af og kommet på din mave med det samme ville der ikke være en risiko, men hvis han havde sin penis inde i skeden uden kondom på vil der altid være en risiko. Men som sagt er den lille.

Hvis du fortsat er i tvivl kan du købe en graviditetstest på apoteket eller i supermarkedet og tjekke det. De fleste tests fungerer sådan at man først kan tjekke for graviditet fra den dag man skulle have haft sin menstruation. Alternativt kan du gå til din læge og få det tjekket...det er nok den sikreste måde.
Hvis man er gravid kan man få foretaget en abort fra det øjeblik man finder ud af at man er gravid og indtil man er 12 uger henne i sin graviditet. Efter de 12 uger kan man ikke længere vælge frit om man vil have en abort. Så skal man i stedet søge om at få tilladelse til en abort og derfor er det vigtigt at få det undersøgt indenfor de første par uger efter at du skulle have haft din menstruation (hvis altså den ikke kommer)

Da du er 18 år kan du få foretaget en abort uden at dine forældre bliver informeret. Aborten foregår på et hospital eller en privat klinik og måden det foregår på afhænger af om der er tale om en medicinsk abort eller en kirurgisk abort. Ved en medicinsk abort tager man noget medicin som fremprovokerer menstruationen, men det er ikke alle den type fungerer på. Ved en kirurgisk abort skal man i fuld narkose og have fjernet fostret fra livmoderen ved et lille indgreb. Alle de her ting kan du få meget mere viden om hos din egen læge.
Men i første omgang tænker jeg at du lige skal vente og se om ikke din menstruation kommer. Som sagt er risikoen for graviditet meget lille.

Mange hilsner
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program