Jeg er virkelig vild med min vens kæreste, hvad gør jeg?

brevkassespørgsmål

Jeg er virkelig vild med min vens kæreste, hvad gør jeg?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 8 år 4 måneder siden

Hvad skal jeg gøre Plz skriv

Svar: 

Hej med dig.

Det lyder til, at du er i en rigtig svær situation. Jeg kan godt forstå, at det må svært at vide, hvad du skal gøre når du er forelsket i din vens kæreste.

Det er i forvejen ikke altid nemt at være forelsket, og særligt ikke i en vens kæreste. Du skriver ikke, om det er en god ven, men uanset kan jeg forestille mig, at det ikke må være en rar situation at være i. Vi vælger desværre ikke hvem vi forelsker os i, og nogle gange sker det, at vi forelsker os i en, som allerede har en kæreste, men det kan bare være rigtig svært, og nærmest umuligt at kontrollere sine følelser. Jeg ved ikke om du har overvejet at fortælle hende om dine følelser, men hvis du har lyst til det, så tænker jeg, at der er nogle ting du kan overveje inden. Hvis du vælger at fortælle hende om dine følelser, så tror jeg at du skal overveje, hvad du tænker at få ud af det og hvad du håber, at hun vil sige. For der vil nok desværre være en stor sandsynlighed for, at hun ikke kan gøre så meget ved det, da hun er kæreste med din ven. Og hvis hun ikke gengælder dine følelser, så kan det også være rigtig hårdt at få afvide. Jeg tænker også, at det nok vil være en idé at tænke over, hvilke konsekvenser det vil få for dit venskab med din ven, hvis du fortæller om din følelser til hende, da jeg tænker, at der kan være en mulighed for, at hun fortæller det videre til ham. Jeg ved godt, at det er svært at forestille sig konsekvenserne af, hvad der kan ske, hvis du siger det til hende, men jeg tror alligevel, at det vil være en god idé at tænke lidt over.

Selvom det er svært, så tænker jeg, at det bedste du nok kan gøre lige nu er at prøve at distrahere dig selv, så du ikke tænker for meget på hende. Det kan være en idé at være beskæftiget med familie, venner, dine hobbyer osv. Hvis du har mulighed for det, så kan det også være en idé at prøve at undgå at se hende for meget, så du ikke bliver mindet for meget om hende. Jeg ved godt, at det kan være rigtig svært og det kan virke umuligt at skulle dæmpe for sin forelskelse. Men det kan være lettere at gøre, hvis du har mange andre ting at se til, så du nærmest ikke har tid til at tænke på hende. Det kan også være, at du kan prøve at fokusere på, om der er nogle andre piger, som du synes er lidt interessante, og som du måske kan prøve at holde lidt ekstra øje med, så du netop distrahere dig selv og prøver at få fjernet tankerne om hende. Derudover vil jeg også sige, at tiden godt kan hjælpe meget på det. Selvom det kan være svært at forholde sig til, og der ikke er så meget at gøre ved det, så bliver det næsten altid lettere med tiden.

Jeg tænker, at der er andre drenge som har prøvet at stå i samme situation. Derfor kan jeg anbefale dig, at kigge på siden mitassist.dk, hvor du kan spørge andre drenge til råds, og du kan læse om andres erfaringer, og du har også mulighed for at chatte med en voksen coach.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange hilsner
Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program