Tabe mig?

brevkassespørgsmål

Tabe mig?

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 8 år 9 måneder siden

Hej cyberhus! Jeg er en pige på 12 år. Jeg er ca. 170 cm høj, og vejer ca. 50 kg. oppe ved ribenene er jeg faktisk ret tynd. Mine ribben er meget markrede , og ja.

Men efter det bliver jeg virkelig tyk, syntes jeg! Jeg syntes at jeg har meget fedt, at tage fat på. Jeg syntes at jeg ligner en at der er gravid i 5. Måned! Jeg er rigtig ked af min krop, og derfor går jeg altid i løse trøjer, og ikke stramme. Jeg syntes at de andre piger fra klassen er tynde. Ikke for tynde, men slanke! Har i nogle gode råd, til den nederste del af maven? Jeg løber nogle gange. og jeg kan ikke gå til fodbold og alt det der (faktkisk ingen sport) pga. Jeg har løse led. Håber at i kan hjælpe

Svar: 

Hej med dig

Det lyder til, at du tænker meget over hvordan du ser ud og er meget opmærksom på din krop og dit udseende. Det er der rigtig mange piger der gør. Det er rigtig svært at være ked af sin egen krop og noget som man kæmper med hvis det får lov at fylde for meget. Tanker har det med at fylde rigtig meget og når man ikke bryder sig om hvad man ser i spejlet, så bliver tankerne meget negative og kritiske. Og hvis de så får lov at vokse sig større så kan man snart ikke gå rundt uden tanker om hvor tyk og grim man selv synes man er. Det synes jeg er rigtig ærgerligt hvis det er sådan du har det og det lyder det desværre til.

Jeg synes derfor det er rigtig vigtigt, at du får snakket med nogle om dine tanker om din krop. Det kan være rigtig svært at snakke om det som gør ondt, men jeg ved at du kan får du har vist mig et stort mod og en stor styrke ved at skrive herind til Cyberhus. Det er rigtig sejt gået!

Måske kunne du snakke med din mor eller far om dine tanker? Det kan være godt at vide at andre kender til de tanker så man ikke står alene med dem. Så har du nogle der kan hjælpe dig og trøste dig hvis du bliver ked af det. Det kan også være godt for dine forældre at vide hvordan du går og har det, så de kan forstå hvorfor du måske nogle gange er ked af det. Du kunne også snakke med dine veninder om tankerne. Det kan være de kender til nogle gange at tænke sådan eller måske er de undrende fordi de slet ikke kan se hvad du mener. Ofte er man selv den største kritiker og så kan det være godt at høre fra sine veninder at de synes man er smuk præcis som man er og slet ikke synes man er tyk.

Hvis du ikke har lyst til at snakke med en du kender ansigt til ansigt, kan du også kigge på LMSnyt.dk. LMS står for Landsforeningem mod Spiseforstyrrelser og selvsskade. Jeg ved ikke om du lider af en spiseforstyrrelse, men de tanker du beskriver kan i værste fald føre til en spiseforstyrrelse, og inde ved LMS er de rigtig gode at snakke med om sådanne tanker. De ved rigtig meget om lignene tanker og hvordan man kan have det hvis de tanker fylder meget for en. Hvis du har lyst til at snakke med dem har de en række forskellige tilbud, bl.a. en chatrådgivning. Der kan man snakke helt anonymt og privat med en voksen rådgiver. Du kan finde deres rådgivning her.

Selvom det er svært så kan det faktisk godt lade sig gøre at vende de negative tanker til nogle positive nogle. Du kan måske starte med nogle simple øvelser, men som faktisk virker rigtig godt for nogle. En af dem er hver dag at skrive 3 ting ned som du er glad for ved dig selv og din krop. Det kan for eksempel være: "dejligt smil" eller "god til at tegne" eller flotte tånegle". Selvom det kan virke dumt og svært i starten så træner man hjernen til at tænke anderledes og man lærer at få øje på de gode ting ved sig selv i stedet for altid kun de negative. Du kan også prøve at skrive nogle huskeråd på dit spejl. Det kan for eksempel være: "Smil til verden, så smiler den til dig". Eller "Elsk dig selv".  På den måde bliver man hele tiden mindet om positive ting ved livet og det kan faktisk godt ændre ens egen opfattelse. Hvis du synes det er for svært at skrive sådanne ting til dig selv, så kan du evt. aftale med en veninde at I hver dag skal skrive 3 positive ting til hinanden. Det kan være lettere at få øje på de ting hos den anden, men det er stadig rart at få dem af vide. Du kan også starte på den måde og så senere lære at sige det om dig selv.

Jeg håber du kan bruge mit svar og har mod på at få snakket med en om dine tanker. Jeg vil ønske dig alt det bedste!

De venligste hilsner Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program