Kan han lide mig?

brevkassespørgsmål

Kan han lide mig?

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 9 år 2 måneder siden

Hej Cyberhus.

Jeg er fanget i en situation, som jeg af en eller anden grund ikke rigtig kan komme ud af, selvom der ikke er noget jeg hellere ville. Jeg har siden en fest i november haft et crush på en fra min klasse, som jeg har kendt i 2 1/2 år, men aldrig har følt noget for. Vi har været gode venner, men siden november er vi blevet endnu bedre venner og vi har det vildt sjovt sammen! Vi skriver sammen, er sammen til fester, snakker mere sammen i skolen osv. Til en fest med klassen i december tog vi i byen sammen bag efter, sammen med to andre fra min klasse, og alle tre drenge endte med at overnatte hos mig, hvor ham jeg har et crush på lå i ske med mig i min seng - efter hans initiativ. Derudover skete der nogle flere ting, som var hans initiativ, og han virkede ret interesseret, selvom jeg blev ved med at syntes det var mærkeligt. Der er nemlig lige det, at han har en kæreste, som han har været sammen med i over et år. Men alle de ting der skete forvirrede mig bare, og fik mig til at tænke på, om han måske også følte noget for mig. Han skrev til mig lige så snart han var taget hjem, hvor han spurgte om jeg havde sovet godt, havde haft det sjovt - for det havde han. Vi skrev derefter sammen i flere dage, lige indtil en dag, hvor han skulle være sammen med sin kæreste.. Men til nytår skete det så igen, at de tre drenge skulle overnatte hos mig efter vi havde været i byen - selvom ham jeg har et crush på's kæreste var i byen. Han endte med at sove i ske med mig igen, og jeg spurgte ham om hvordan det kunne være at han gjorde det, når nu han havde en kæreste, hvilket han ikke rigtig kunne svare på, ud over at han godt vidste at det var forkert - men han kunne ikke lade vær. 

Da jeg skrev til ham nogle dage efter, prøvede jeg at spørge ham om hvad han tænkte efter det hele, og så skrev han, at det bare var venner efter en bytur, og at det nok ville være en dårlig idé, hvis det gentog sig. Jeg har dog snakket med ham efter (om alt muligt andet), for vi er jo stadig venner. 

Vores andre bekendte har også spurgt ind til, om der var noget imellem os, fordi vi hele tiden var sammen og kiggede åbentbart specielt på hinanden.. Selv hans kæreste skrev til mig, efter hun havde set os i byen. Hun undrede sig nemlig over, om der var sket noget imellem os, og skrev derfor til mig. Det kom ret meget bag på mig, for jeg kender hende ikke ret godt.. Men jeg var ærlig over for hende, og sagde at vi bare var venner, og at han havde sovet hos mig. Så spurgte hun så om vi havde sovet i samme seng, for hun havde det som om, at der var noget han ikke fortalte hende. Jeg svarede ja til, at han havde sovet i min seng, og fik hende så til at snakke med ham om det, for hun blev ret sur over, at han ikke havde fortalt hende det, og jeg var ikke som sådan interesseret i at ødelægge deres forhold. De har fået snakket om det nu, og er blevet gode venner igen, og hun fortalte mig, at han også havde gjort det klart for hende, at der ikke ville ske noget mellem ham og mig.

Nu ved jeg bare ikke rigtig om jeg skal tro på det han siger nu.. Hvis vi bare var venner, ville man så foreslå at sove i ske med en pige 2 gange samt tage initiativ til andre lidt grænseoverskridende ting - selvom han har en kæreste. Alt det der skete i december fik mig bare virkelig til at tro, at han følte noget for mig, men da jeg så prøvede at spørge, sagde han at der ikke var noget i det.. Jeg havde egentlig bare besluttet mig for at tro på det han sagde og så komme videre, men nu er jeg igen blevet forvirret, fordi jeg simpelthen ikke kan tro på ham.. Kan det virkelig være rigtigt det han siger, efter alt det der skete?

Hilsen den fortvivlede

Svar: 

Kære fortvivlede,

Sikke en situation du befinder dig i - jeg forstår godt dine fortvivlelse og forvirring over fyrens intentioner, for han sender dig meget blandede signaler. Og når man selv er interesseret, den anden viser interesse, men så alligevel ikke gør mere ved det, så kan man godt blive enormt frustreret. Jeg forstår godt, at du skrev herind.

Jeg kan desværre ikke afgøre, om han er interesseret i dig eller ej. Du fortæller, at i skriver meget sammen, at i har sovet i ske, og gjort nogle 'grænseoverskridende' ting, som du dog ikke beskriver nærmere. Hvis jeg blot havde de informationer at gå ud fra, ville mit umiddelbare bud være, at han er interesseret. Men på samme tid skriver han til dig, at det i lavede sammen, bare var venner efter en bytur. En udmelding som peger på, at det er venskabet han er interesseret i. Jeg tror, at det, der komplicerer det hele mellem jer, er hans kæreste. Det er svært at gøre noget ved en 'fling', når man allerede er i forhold. Og netop det, at han har en kæreste, tænker jeg kan betyde flere ting.

Dels kan det betyde, at han faktisk er interesseret i dig, men på samme tid ikke vil ud af sit parforhold. Fordi han er i et forhold, er han nødt til at sige til dig, at i blot er venner, og der ikke ligger mere i det end dét.
Jeg tænker også, at det kan betyde, at han egentlig mest er interesseret i sin kæreste, men så alligevel lige finder på at hygge sig lidt, efter sådan en bytur, uden at han ligger for meget i det.

Som du kan se, kan hans interesse gå flere veje, og det er desværre kun muligt for mig at gisne om. Det jeg dog tænker på i alt det her, det er dig og hans kæreste. Jeg tænker, at det ikke er særlig pænt gjort mod hans kæreste, at han laver "kæresteagtige" ting med dig. Det er heller ikke særlig pænt gjort af ham, at han laver de ting med dig, viser interesse, for så bagefter at skrive, at i bare er venner. Jeg ved ikke, om han ved, at du er interesseret - Hvis han gør, så tænker jeg umiddelbart, at han leger med dine følelser. Og det fortjener du helt bestemt ikke, ej heller hans kæreste.

Derfor tror jeg, at der er to ting, du kan gøre. Først og fremmest skal du blive enig med dig selv om, om du vil blive ved med at lave de ting med dig, når han på samme tid siger, at han ikke vil have mere end venskab. Du skriver, at du er fortvivlet, så jeg forestiller mig, at du faktisk har det rigtig rigtig svært ved ikke at vide, hvor du står i forhold til ham. Og det leder mig hen til den anden ting. Jeg tror, at du har brug for ren besked. Så hvis du bliver enig med dig selv om, at du ikke længere vil være med til at lave de ting, hvis han kun vil være venner, så fortæl ham det - hvis du har mod på det. Du kunne skrive til ham, at du synes det er meget forvirrende at lave de ting som venner, og at hvis han kun vil have venskab, så vil du ikke længere være med til at lave de kærlige ting. Det kræver selvfølgelig mod, og det indebærer nok desværre også en risiko for, at han vælger at bryde de kærlige ting, hvilket jeg godt kan forstå kan gøre ondt, hvis du er interesseret i ham.

Hvis du bliver enig med dig selv om, at du gerne vil fortsætte det, som i laver lige nu, så kan det være, at du på sigt skal fortælle ham, hvordan du har det med ham. For det virker til, at den måde det kører mellem jer lige nu gør ondt på dig, og jeg tænker, at det du har allermest brug for, er afklaring.

Så derfor: Det er svært at sige, om han er interesseret eller ej. Jeg tror, at det bedste du kan gøre for dig selv lige nu, er at gå i tænkeboksen og finder ud af, hvad du vil med alt det her fortsat.

Rigtig meget held og lykke med det hele!

Kærlig hilsen

Janne

du fortjener ikke at blive behandlet sådan (hyggestund. udnyttelse, tilbage til kæresten)

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program