udvekslings år

forumspørgsmål

udvekslings år

forumspørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 9 år 6 måneder siden

Hej :) Jeg ved ikke om dette er det rigtige forum at skrive i, men altså... Jeg er en pige på 16 og sidste år valgte jeg at tage et år til USA mellem 1g og 2g. Jeg sidder nu hos min værtsfamilie og det er ca. 6 uger siden jeg kom :) Jeg har altid været en genert pige og nogle gange fortrak jeg bare at være stille og lutte til de andre snakke. De seneste par år har jeg lært mig selv at undertrykke min generthed og bare gøre og sige ting. Det er nok også hvad der gjorde at jeg følte jeg kunne rejse væk i et år. De første dage efter jeg kom, var jeg selvfølgelig i jetlag. Jeg oplevede også lidt kulturchok pga. alle forandringerne og det faktum at der ikke er et kendt ansigt. Min familie var meget forstående og rigtig gode til at lade mig blive en del af deres familie. Jeg er meget glad for min familie, og de er imødekommende og søde! Da jeg startede i skole var det hele lidt overvældende til at starte med men jeg mødte nogle søde mennesker og alle var interesserede i at høre om Danmark ☺ Jeg har også fået venner allerede. Mit problem er så dette: det er som om den generte pige pludselig er kommet frem og jeg er blevet meget stille. Jeg er ikke den eneste udvekslingsstudent på min skole og de andre ser allerede ud til at have rigtig mange venner og tætte forhold til dem. Jeg sidder ofte bare og siger ingenting, for jeg aner seriøst ikke hvad jeg skal snakke om. Hvilke spørgsmål jeg kan stille og hvad jeg skal svare så samtalen kan fortsætte. Jeg siger heller ikke så meget derhjemme, så det føles som om jeg går akavet rundt indtil vi skal spise… Jeg har jo allerede fået mig nogle gode venner og jeg har det godt her i USA, men jeg mangler at have nogen at snakke med i timerne eller nogen at hænge ud med i weekenden (hvilket jeg også er for genert til at spørge om). Jeg kan ikke længere bebrejde dette på det faktum at jeg er ny og alting er overvældene og jeg har personligt lyst til at snakke om andre ting end Danmark og mit syn på Amerika. Nogle gange er det svært at tage del i samtalen, når de snakker om mennesker eller begivenheder jeg ikke kender til. Jeg føler at jeg har brug for metoder til at blive mindre genert, bedre til at snakke eller stille spørgsmål. Og der er jo også forskel på drenge og piger… Håber i forstod hvad jeg skrev og at i kan give mig et svar ☺ Tusind tak på forhånd Hilsen Astrid

Kommentarer

Hejsa.
Det lyder som om du har lidt problemer med at passe ind, og selvom det lyder lidt mærkeligt at sige, så er det faktisk det som gør det interessant at tage sådan et år til et fremmed land.
På samme måde at du er usikker på hvordan du skal passe ind i deres kultur, så er de jo også helt uvidende om hvordan de skal bringe dig ind i den.

Det at du har tvunget dig selv til at være mere social er utroligt flot, og noget som mange andre kan se op til.
Men jeg tror at det der er sket, er at du simpelhen bare har taget sådan et gigantisk skridt ud af din comfort zone, at det har taget dig lidt tilbage til den du plejede at være, det er selvfølgelig helt normalt og noget som sker for alle. Det er sådan vi gror som mennesker, et skridt tilbage, to skridt frem :)

For at give noget råd du måske kan bruge, så ville jeg sige at du skal vise Amerikanerne hvem du er, fordi så snart de ser at du er villig til at tale med dem, så er jeg helt sikker på at de har en masse spørgsmål og samtaleemner de meget gerne vil tale om. På samme måde du ikke ved hvordan du skal komme i snak med dem, der ved de heller ikke hvordan de skal komme i snak med dig.
Og det lyder som om du har prøvet det her før med at tvinge sig selv ud i det, ja du sidder i Amerika langt væk hjemmefra, det burde være bevis nok.
Så held og lykke med det! Jeg er sikker på du nok skal få et super fedt år.

978

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program