kønsskifte

forumspørgsmål

kønsskifte

forumspørgsmål af
Aleks
14 år
Oprettet 9 år 8 måneder siden

Jeg er 14 år og har gerne ville skifte køn i 4 år men har ikke sagt det til nogle er jeg den eneste som har det sådan og hvordan skal jeg sige det ?

Kommentarer

- Sen svar, men jeg faldt over dette spørgsmål. I mit svar tager jeg udgangspunkt i at du er en dreng -
** Jeg vil også sige jeg ikke er ekspert overhovedet, alt det her er hvad jeg husker at have lært i skolen, og hvad jeg har lært via at læse mig frem til det og hvad jeg har lært via projekuger i folkeskolen ***

I Danmark skal man være 18 år før man kan få kønsskifte. Det er ikke let, man skal til mange samtaler hos psykologer for de kan være sikre på det ikke er noget du kommer til at fortyde men også for at se om de rent faktisk er transeksuel.

Hvis de vurdere du er transeksuel vil du komme på hormoner... hvis du havde snakket åben om det her for 4 år siden kunne du allerede været begyndt på dit "skifte". Så ville du kunne have fået hormonblokader, som vil sige hvis du er en dreng vil du ikke får større hænder og fødder. Og hår forskelligesteder på kroppen vil ikke komme.

Men tilbage til spørgsmålet... snak med dine forældre eller nogle du stoler på, fortæl dem hvordan du føler. Det er ikke sikkert de ville forstå dig. Mange vil nok siger "Er du ikke bare bøsse" (jeg tager lige udgangspunkt i at du er en dreng.
Men der er svaret nej, Du er ikke bøsse du er transeksuel. Ja du tænder måske på drenge, men fordi du mentalt er en pige så er du hetroseksuel.

Når du så har snakket med nogle du stoler på og forkaret dem det. Er det en god ide at tage kontakt til din læge, så du måske allerede kan komme på hormoner og få blokader. Man anbefaler nemlig at man har været på hormoner i mindst 1-2 år inden man begynder på kønskifte operationer.

Når du så bliver 18, og har været til diverse psykolog samtaler vil du finde ud af om du er kvalifiseret til en kønsskifte operation. Hvis du er det vil den blive betalt af Danmark (så vidt jeg husker). Du ville også kunne juridisk skifte køn og navn.

- At være transeksuel og være fanget i den forkerte krop er ikke let mentalt. Derfor når du har fået skiftet køn vil den sværeste tid nok komme. Mange der gennemgår en kønsskifte operation får selvmords tanker osv. Derfor vil du stadig skulle gå til psykolog i et stykke tid.

Måske vil alle ikke forstå dig, men husk så længe du er glad så burde de være ligeglad.

Og til sidst, det er ikke hvad der er mellem benene der viser hvilket køn man er, det er hvad der er mellem ørerne

- Link til sider du kan læse mere om det -
http://www.transseksuel.dk/articles.php?article_id=69
http://www.sexlinien.dk/Default.aspx?ID=29505
https://cpr.dk/borgere/kan-jeg-faa-et-nyt-personnummer/juridisk-koensski...(transkoennede)/
http://www.transseksuel.dk/articles.php?article_id=99

Og bare søg på google.
Der findes også en youtuber som hedder Gigi som er transkønnet og er blevet til en kvinde
Link til kanalen her: https://www.youtube.com/user/GregoryGORGEOUS

523

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program