Øv

brevkassespørgsmål

Øv

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 9 år 11 måneder siden

Hej ;-) jeg er hele tiden bange får at jeg kommer til at lægge noget inf på de sociale medie. Fx facebook... Som ikke skulle derind... Også selv om jeg ikke er lokket på facebook og nogle af de andre... Det er en ret irreterende følse... Så jeg tjekker hele tiden facebook om det... Og det andre :-( (på mobil) kan det lade sig gøre at lægge noget ind på facebook (og andre) hvis msn ikke er på? og hvorfår har jeg det sådan? (Måske fordi der enfanf har været en som skrev grimt til mig :-/ dont now... Men vi er gode venner igen ;-) ) PLEASE HJÆLP MIG og et til... Hvordan får jeg følsen væk? 

Svar: 

Hej med dig

 

Tak for dit spørgsmål.

Jeg kan sagtens forstå at du bekymrer dig om de sociale medier. Man kan godt få følelsen af, at man "mister kontrollen" og begynde at spekulere på om man selv er kommet til at uploade noget forkert. Det samme gælder bekymringen om andre mon lægger noget ud om dig. 

Man kan ikke lægge noget på din Facebook med mindre du er logget ind. Det gælder også hvis andre sider spørger dig om du vil dele indholdet på din væg. Hvis du ikke er logget ind, kan det ikke deles. 

Andre personer kan godt dele noget på din tidslinje; men hvis det bekymrer dig kan du vælge i dine indstillinger, at det kun er dig der må slå noget på på din tidslinje.

Den "bange" følelse du har, kan måske forsvinde hvis du sætter dig godt ind i de sociale netværks sikkerhedsindstillinger. På den måde ved du præcist hvornår du kan dele noget. Det kan også give dig en ro, hvis du får et mere sikkert password, som kun du kender.

Til sidst vil jeg anbefale dig at tage en lille pause fra de sociale medier. Du kan evt meddele dine venner, at du holder pause et par dage, fordi du har en irriterende følelse omkring det. Det kan være meget sundt at rette fokus mod noget andet og træne sig i at de digitale medier ikke skal styre vores liv.

Held og lykke :-)

 

Mvh Jonas

jonass billede
Jonas fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program