Forelsket

brevkassespørgsmål

Forelsket

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 10 år 2 måneder siden

Hej Cyberhus. 

jeg har i noget tid skrevet med en dreng fra 8 klasse. Jeg går i 7 :-) han er virkelig sød! Men så fandt jeg ud af at han har haft noget med en af mine nærmeste, og nu tror jeg også at han har noget med en fra hans klasse & en fra min klasse! :-( igen... han siger at han kan lide mig, men sender kun et hjerte, hvor han før sendte MANGE! min mor siger at jeg ikke skal være hjemme hos ham alene! Men kan sket ikke lade være med at skrive med ham!:-( han er virkelig sød! Og vil gerne være sammen med ham!:-( skal måske se en af hans kampe sammen med min veninde, kan jeg sige noget til ham der eller? :-) 

håber virkelig i kan hjælpe! Kan ikke lade være med at tænke på ham! Drømte og i nat at vi kyssede! :-)

mvh mig. 

Svar: 

Hej "Mig".

Jeg forstår godt, du har kaldt dit spørgsmål "Forelsket", for det lyder som om, det er præcis, hvad du er. Forelskelse kan være en rigtig rar ting, hvor man - som du oplever - drømmer om en person, tænker på ham hele tiden og har lyst til at skrive og snakke med ham. Forelskelse er bare ikke altid lige nemt, fordi det kan være svært at vide, hvad man skal gøre med sine følelser, og fordi man aldrig rigtig ved, hvordan den anden har det. Derfor er det rigtig fint, du skriver herind.

Det er dejligt at høre, at I begge to kan lide hinanden. Det må være skønt for dig at vide, at ham, du kan lide, også synes, du er dejlig. Du skriver, at han også har noget med nogle andre piger, og det er selvfølgelig en smule problematisk, hvis du ikke er den eneste, han synes godt om. Jeg lægger dog mærke til, at det ikke virker som om, du er sikker på, hvem han har noget kørende med, så måske kunne det være en idé for dig at prøve at finde ud af, om det passer, at han har noget med dem fra din og hans egen klasse. Det kan være, nogle af dine veninder ved noget, eller du kan måske spørge ham direkte i en SMS? Det kan være rigtig sårende, hvis man pludselig opdager, at ham, man har noget kørende med, også har noget kørende med nogen andre, så derfor vil jeg råde dig til at forsøge at finde ud af det, inden du for alvor bliver involveret i noget med den søde fyr. Den bedste måde at starte et forhold op på er nemlig, hvis man kun har øje for hinanden og ikke flere på én gang.

Når man er vild med en dreng, kommer man meget nemt til at tænke over, hvad alle små tegn betyder. Fx at han nu kun skriver et hjerte, mens han førhen sendte mange. Det er ikke sikkert, han selv har tænkt over, at han har ændret sit brug af hjerter. Den bedste måde, du kan finde ud af det på, er faktisk ved at spørge ham. Man kan nemlig nemt komme til at analysere rigtig meget på, hvad tingene i SMS'er og Facebook-beskeder betyder uden egentlig at vide noget om det. Når alt kommer til alt, er det nemlig kun personen, der har skrevet det, som kender svaret. Du må dog huske på, at han fortsat skriver hjerter, og jeg tænker, at man kun sender hjerter til nogen, man kan lide, hvilket er et godt tegn - uanset om der kun er et hjerte eller mange.

Du spørger, om du kan sige noget til ham, når du måske skal ud og se en af hans kampe. Nu ved jeg ikke, hvad han spiller, men når man er ude til kamp, er man tit fokuseret på alt muligt andet end de tilskuere, som er mødt op til kampen. Hvis han selv kommer hen til dig og din veninde efter kampen, synes jeg, det er en god idé at sige noget til ham der, men ellers synes jeg, det er en bedre idé at vente, til I måske kun er jer to. Hvis du har mod på det, kan du jo spørge ham i en SMS, om han vil være med til at gå en tur, vil med i klub, på café eller noget andet, hvor I ikke er hjemme hos ham, som din mor ikke bryder sig om. Hvis I får lavet en aftale, kan du måske snakke med ham der, og så kan du sige til ham, at du synes, han er sød. Får I en god oplevelse med at mødes de første gange, kan det være, du senere kan få lov til at tage ham med hjem eller tage hjem til ham. Tag det i små skridt og stille og roligt.

Husk på, at det er helt OK at skrive sammen, og at man kan gøre det meget længe, før man får samlet mod til at mødes og lave noget sammen i virkeligheden. Ud fra jeres SMS'er kan du måske fornemme, hvornår det er tid til, at du spørger, om I skal være sammen eller fortæller ham, at du er lidt vild med ham. Du kan evt. snakke med dine veninder om, hvad de synes, du skal gøre ift. fyren, men ellers er du også velkommen til at logge på chatten her i Cyberhus, hvis du bliver ved med at være i tvivl om, hvad du skal gøre.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Vh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program