springe ud

brevkassespørgsmål

springe ud

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 10 år 10 måneder siden

kære Cyperhus,

jeg har to spørgsmål, jeg har fundet ud af at jeg både kan li' fyre og piger men hvordan siger jeg det til min familie?

og hvordan siger jeg det til mine venner?

Svar: 

Hej med dig.

Først vil jeg sige at jeg synes det er rigtig godt du skriver herind til Cyberhus, og jeg kan godt forstå du har brug for lidt råd til, hvordan du kan fortælle at du både kan lide piger og fyre. Det lyder til du er ret afklaret med at du både kan lide piger og fyre og derfor forstår jeg godt du gerne vil fortælle om din seksualitet. 

Når du spørger til hvordan du fortæller din familie og dine venner omkring din seksualitet, tænker jeg du måske kan starte hvor du føler, det er nemmest. Er det fx. nemmest at starte ved en god ven eller ved et familiemedlem, som du har det godt sammen med? Det kan måske være svært at fortælle hele din familie eller dine venner det på én gang.

Jeg tænker også at det kan gøre det nemmere for dig at fortælle, hvis du forestiller dig en tryg situation. Kan det måske være trygt for dig at fortælle det til en af dine forældre mens I kører bil eller til en af dine venner, mens I ser en film eller noget helt andet? Hvis du har svært ved at fortælle dem det ansigt til ansigt, kan du også skrive et brev eller en hilsen, hvor du fortæller dem det, du gerne vil sige.   

Til sidst, så tror jeg mange i din situation tænker meget over hvad andre tænker (og det er jo også naturligt). Det viser sig også tit at man forestiller sig det værste og at det så viser sig at forældre eller venners reaktioner ikke er så slemme, som frygtet. Hvis du har brug for flere råd, ved jeg der sidder nogle som har været i din situaion på ungdomstelefonen. Linket finder du her

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Signe.        

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program