Var det voldtægt?

brevkassespørgsmål

Var det voldtægt?

brevkassespørgsmål af
Anonym
Oprettet 15 år 2 måneder siden

Jeg er meget i tvivl vedrørende en episode, med min ekskæreste.
Det skete dengang vi kom sammen. Jeg kan ikke huske præcis hvad der skete, vi havde vist kælet lidt, men da min daværende kæreste ville videre sagde jeg nej til ham. Han ignorerede mig, og jeg gentog mit nej et par gange, indtil jeg bare gav op og lod ham gøre ved mig som han ville uden at jeg gjorde modstand...
Jeg har nævnt det for min nuværende kæreste, og for en nær ven, den siger begge to til mig at det var voldtægt, de siger at lige så snart jeg sagde nej og han blev ved blev det til en voldtægt, men jeg ved ikke om de har ret, skal man ikke kæmpe mere for sin ret for egentlig at kunne sige at man er blevet voldtaget..? Voldtægt virker bare som et meget voldsomt ord at bruge for noget som egentlig ikke var voldsomt, men bare dybt ubehageligt, og måske en smule traumatisernde... Svar mig hurtigt, for jeg tænker alt for meget over det for tiden!!!
Hilsen L...
 

Svar: 

Hej L

Det lyder som en rigtig grim oplevelse, som du har haft. Du fortæller, at du sagde nej, men at din daværende kæreste ikke respekterede det. Idet han ikke respekterede dit nej, overskred han tydeligvis dine grænser, og det var meget forkert af ham!

Det er rigtig ubehageligt, når man bliver tvunget til noget, som man ikke selv har lyst til. Når man mister kontrollen over det der sker, fordi den anden person ikke respekterer at man siger fra. Det kan være en meget traumatiserende oplevelse, som du selv skriver.

Du fortæller, at du gentagende gange sagde nej, og netop ved at sige nej gjorde du modstand. Et nej er et nej, og det skal respekteres!

Du skriver, at du er i tvivl om, hvorvidt du kæmpede for din ret. I og med du gentagende gange sagde nej til din kæreste, kæmpede du for din egen ret. Da han valgte at ignorer dit nej, begik han et overgreb mod dig som person, da han ikke respekterede dine grænser.

Du stiller spørgsmålet, om man kan kalde det voldtægt, når det ikke var voldsomt. Jeg vil mene, at man kan kalde det voldtægt, da han tydeligvis gjorde ting ved dig, som du ikke havde lyst til. Derved overskred han din personlige grænse, selvom du gjorde modstand ved at sige nej!

Uanset, om man kalder det voldtægt eller ej, så er det vigtigt, at du får snakket om det der skete. Den oplevelse har berørt dig dybt, og derfor har du brug for at få det bearbejdet.

På hjemmesiden www.voldtaegt.dk kan du finde flere oplysninger om voldtægt, hvilken hjælp du kan få, og hvor det nærmeste center ligger. Det er vigtigt, at du får snakket om det, din daværende kæreste gjorde mod dig.

Mange hilsner
Marianne

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program