Forelsket!

brevkassespørgsmål

Forelsket!

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 14 år 5 måneder siden

Hej(: Først vil jeg lige sige tusind tak for, at der er sådan en hjemmeside som der er her, det er virkelig en stor hjælp! Jeg har gået til tennis i snart 2 år og på det hold jeg går på, er der den sødeste dreng, jeg nogensinde har set! Han smiler til mig med det dejligste smil. Hver gang jeg ser ham, begynder jeg at stamme, ryste og jeg bliver helt kold og varm på samme tid, plus at jeg overhovedet ikke kan koncentrerer mig til instruktioner, fordi han stjæler fuldstendig mit blik. Der er selvfølgelig ingen tvivl om at jeg er banke forelsket i de her fyr, men nu kommer mit problem .. Jeg er SÅ gernert! Jeg tør overhovedet ikke snakke med ham! Jeg bliver stoppet af mig selv hver gang, ved tanken om at jeg gør noget forkert. Vi har selvfølgelig snakket lidt sammen, men det er ikke særlig meget. Tennissæsonen er slut og jeg ser ham ikke før til Maj 2010. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg drømmer om ham, skriver hans navn på min arm, mine hæfter, over det hele! Jeg turde selvfølgelig ikke spørge om hans nummer, så her går jeg rundt, smaskforelsket. To af mine veninder går i klasse med ham og jeg vil jo HELT VILDT gerne have hans nummer, men jeg tør bare ikke. Jeg tænker tit på, hvis jeg nu kom til at kende ham bedre, hvordan gør man så hvis man skal mødes, hjemme hos ham, hos mig, i biografen? Hvordan invitrerer jeg? Hvad skal jeg sige til ham? Det hele kører rundt i mit hovede. Jeg tænker bare - ej, jeg må hellere lade vær, fordi det er bare fejl, fejl, fejl, fejl efter fejl. Mine veninder siger altid, argh, det kommer af sig selv! Hvad skal jeg gøre?! Tage ned og besøge ham, uden at spørge ham først? Jeg er bare helt desperat. Jeg tænker også, hvad nu hvis han kysser mig?! Hvordan gør jeg? Jeg går garanteret helt i panik. Jeg håber virkelig jeg får et svar, for jeg er virkelig ved at være helt tudefærdig. MH J.

Svar: 

Hej me dig

Tak for roserne, det er dejligt at vi kan hjælpe gennem Cyberhus. Det er super at du skriver til os med dit problem og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

Det er helt naturligt, at være genert overfor en dreng man er forelsket i, og bange for at gøre noget forkert. Så du er ikke den eneste der har det sådan. Det er ikke rart at være genert, da det forhindre dig I at få kontakten med ham.

Jeg synes det lyder til, at du har en masse gode ideer til hvad du kan gøre. Du kan få hans telefonnummer, i kan gå i biografen sammen, besøge hinanden derhjemme eller tage ned på skolen og besøge ham.

Alle de ting er gode ideer, men lige nu oplever du, at du ikke tør eller er for genert. Jeg har et par ideer mere, som du måske kan bruge.

Prøv angang at tænke på ham som en god ven. Hvordan du er sammen med en rigtig god ven? hvordan gør du når du skal mødes med en ven? Hvad laver du med dine venner? Hvad taler du med dine venner om? OSV…

De ting kan du også sige og gøre ved ham. Når du tænker på ham som en rigtig god ven, så kan det måske være med til at forhindre at du er helt så genert, fordi du mere ser en ven i stedet for den store kærlighed.

Måske kan du også tale med dine venninder, som går I klasse med ham. Måske kan de fortælle  ham, at du synes han er sød. Hvis du har tillid til dem, sa kan de måske hjælpe med til, at du får hans mobilnummer eller at han får dit.

Jeg tror dine veninder har ret i, at det sværeste er at tage det første skridt.

Jeg håber, du kan bruge mit svar og at det kan hjælpe dig med at tænke anderledes på din generthed.

Held og lykke

Mette Mach

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program