Selvmord?

brevkassespørgsmål

Selvmord?

brevkassespørgsmål af
Anonym
Oprettet 14 år 1 måned siden

Hej brevkasse. Lad mig gøre en lang historie kort; jeg har det rigtig dårligt. Jeg har skåret i mig selv i ca 2-3 år, jeg har kastet jævnligt op i også omkring 3 år. Jeg drikker mig fuld eller ryger mig skæv næsten hver dag. Jeg blev smidt ud fra min efterskole for ca en måned siden, fordi jeg havede røget hash, og derfor mistede jeg også mange af mine gode venner. Men jeg gider ikke leve mit liv sådan her mere! Jeg ville jo bare gerne kunne være glad igen. Men jeg ved ikke hvordan jeg kan få hjælp, for det er på ingen måde muligt at sige noget til mine forældre!! Så jeg har faktisk overvejet at tage en helt bøtte panodil, ikke fordi jeg vil dø, men bare som et råb om hjælp! Men jeg er bange for at der ikke er nogle der finder mig, og at jeg rent faktisk dør! Så hvad kan jeg gøre? Hilsen Maria.

Svar: 

Hej Maria

Først vil jeg fortælle dig, hvor flot det er, at du er nået frem til den beslutning, at du gerne vil have hjælp til at ændre dit liv. Det kan være en svær beslutning, men at du har taget den, er et stort skridt på vejen mod at få det bedre. Godt gået!
 
At skære i sig selv, kaste op, drikke sig fuld og ryge sig skæv er forskellige måder, at udtrykke at man har det dårligt. Når man har ondt inden i, har man behov for at gøre noget, så man kan udholde smerten. Det er forskelligt hvad mennesker gør – du har fundet ud af, at skære dig selv og kaste op, i en kort periode har lindret din smerte. Men det er ikke længere nok, og derfor har du også været nødt til at drikke og ryge dig skæv for at klare det. Det er strategier, som du har haft, for at klare dig igennem smerten. MEN det er ikke hensigtsmæssige strategier, både fordi de kan være skadelige for dig og fordi, at det ikke hjælper dig til at få det bedre. Det er også det, som du selv oplever- og derfor du søger hjælp til at få det bedre.
 
Det er vigtigt, at du får hjælp til at få det bedre – og det er godt, at du har valgt at skrive til brevkassen, frem for at tage en bøtte panodil, for som du selv skriver, så har du ikke lyst til at dø.
Det er vigtigt, at du finder én, som du kan snakke med om, hvordan du har det. For at du kan få det bedre, er det vigtigt, at du finder ud af, hvad det er, som gør ondt inde i dig - hvad det er, som gør dig så ked af det. Det kan være svært at finde ud af alene, og derfor har du brug for at snakke med en voksen.
 
Du fortæller, at du ikke kan snakke med dine forældre om, hvordan du har det – derfor er det vigtigt, at du prøver at finde en anden voksen som kan hjælpe dig. Jeg ved ikke, hvor gammel du er, så det er svært at fortælle dig præcist hvor du kan få hjælp. Jeg vil derfor give dig forskellige muligheder:
 

  1. Snak med en voksen som du kender. Det kan være en ven af familien, kammeraters forældre eller måske en lærer? Jeg er lidt i tvivl om, du er i kontakt med en lærer- om du går i en anden skole, nu hvor du ikke længere er på efterskolen?

 

  1. Anonym rådgivning i kommunen. Hvis du ikke kender en voksen, som du kan snakke med, så tilbyder de fleste kommuner samtaler til unge som har det svært. Hvis du går ind på findhjælp.dk og klikker på "åben anonym rådgivning" i toppen, så kan du på kortet se, hvilke tilbud din kommune har. Hvis din kommune har en rådgivning, skal du kontakte dem, så de kan hjælpe dig med at finde det rette tilbud.

 

  1. Kontakt din læge. Det er også en mulighed at snakke med din læge om, hvordan du har det. Afhængig af din alder, kan det være, at din læge vil kontakte dine forældre og fortælle dem om jeres samtale. Lægen kan måske hjælpe dig med at finde frem til den hjælp som du har brug for.

 
Hvis det virker uoverskueligt, du har flere spørgsmål, eller har brug for snakke mere kan du logge på Chatrådgivningen her i Cyberhus. Her kan rådgiveren hjælpe dig med at finde ud af, hvor du kan søge hjælp, og hvordan du kommer i kontakt med stedet. Chatten er åben mandag til torsdag kl. 14 – 19.
 
Det er virkelig godt, at du har søgt hjælp her i brevkassen – og jeg håber, at du nu vil forsøge at finde en voksen som kan hjælpe dig. Jeg er sikker på, at du med den rette hjælp igen kan blive en glad pige.
 
Held og lykke.

Mange tanker
Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program