HJÆLP

brevkassespørgsmål

HJÆLP

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 14 år 3 måneder siden

hej er en meget ulykkelig pige. vi bor ved siden af nogle naboer. pigen som bor der er på min alder og mig og hende og min storesøster har kaniner sammen i vores have. Da vi fik kaninerne for et år siden var det stadig fint og sjovt fordi der gik mig og pigen i samme klasse og jeg var tit sammen med hende. Men i løbet af 6 klasse og nu i 7 klasse er jeg begyndt at blive mega træt af hende både fordi hun ikke fodrer og muger ud ordentlig hos vores kaniner men og så fordi jeg føler mig tvunget til at holde kontakt med hende på den måde at jeg bliver nødt til at skrive til hende om hun fodrer der og der også`en. Jeg gider bare ikke have noget med hende af gøre mere. Om 2 år i 9 klasse skal hun på efterskole og der håber jeg hun sælger sin kanin eller de tager den over til sig selv og passer den. Jeg er begyndt at tænke mere på problemet og græder tit. F.eks skulle pigen også til at gå over til mig og give mig en gave da jeg havde min 13 fødselsdag og jeg tænkte bare HALLO vi går ikke i samme klasse mere og vi har også ingen kontakt så lad være med at give mig dumme gaver !!!. Jeg har haft det her problem længe og jeg har desværrre også mange andre store problemer så det er bare SKIDE træls. noglegange ønsker jeg hun ville dø for jeg gider bare ikke have noget med hende afgøre mere. og noget andet er også når man skal sige til hende at hun skal f.eks muge ud hos sin kanin så bliver hun sur og begynder at græde også går hun hjem og siger det til sin mor og så kommer moren over og skælder mig ud. (moren har heldigvis kun gjort det en gang men alligevel). jeg har prøvet at snakke så meget som over hovedet muligt med min mor og far men min mor holder næsten altid med hende pigen og der bliver jeg så SUR. HÅBER VIRKELIG i kan hjælpe mig !!!! :( ps. noglegange tænker jeg på at løbe hjemmefra !!!!!!!!

Svar: 

Hej med dig!

Jeg kan høre, at du er blevet godt og grundig træt af, at du er tvunget til at have kontakt med din nabo. Når man er 13 år sker der mange ting med en, og man skal til at finde ud af, hvem man selv er. Derfor sker det også at man får nye venner, fordi man finder nye interesser eller møder nye mennesker. Det lyder som om, at det er det, der er sket for dig.

Det lyder dog også som om, at din nabo stadig er meget glad for dig og gerne vil være venner med dig, selvom I ikke går i samme klasse mere. Det er selvfølgelig ikke sjovt for dig, hvis du ikke gider at være sammen med hende. Men fordi I har kaniner sammen, er I nødt til at have kontakt.

Du fortæller, at en af grundene til at du er træt af hende, er fordi at hun ikke passer sin kanin ordentligt og at du hele tiden skal tjekke om hun får fodret, når hun skal. Det er heller ikke okay, at du skal kontrollere hende! Det er godt, at du har prøvet at snakke både med din nabo og dine forældre om det. Desværre synes de ikke at forstå problemet - og det er ikke rart for dig. 

Jeg tænker, at det kunne være en god idé, hvis du og din nabo satte jer ned og lavede et skema over, hvem der fodrer kaninerne hvornår - og på hvilke dage der skal muges ud.
Måske kan I hænge skemaet op hos kaninerne og så krydse af, når I har gjort det som gøres. På den måde kan I se, hvem der skal gøre hvad og om det er blevet gjort. Og du ville så kunne vise det skema til dine eller din nabos forældre, hvis hun flere gange i træk ikke får gjort det hun skal. Det vil nok være en god idé, hvis enten dine forældre eller din nabos forældre også er med til at lave skeamet, eller at I fortæller dem om det. På den måde, kan de også se hvem der har ansvar for hvad. 

For at det skal lykkes, skal du nok lave skemaet på forhånd, og så sætte dig ned med din nabo og udfylde det sammen med hende. Og prøve om du kan gøre det uden at blive sur - selvom det måske er svært for dig.

Det kan være meget svært, når man vokser fra hinanden som venner - specielt som I jeres tilfælde, hvor det lyder som om, at det kun er dig, som er vokset fra din nabo.
Måske kan det hjælpe dig lidt at tænke på, at hun stadigvæk ser dig som en god ven, som hun gerne vil være sammen med - og at det er derfor, at hun søger dit selskab. Men I er nødt til at finde en ordning på det med kaninerne, så du ikke skal gå rundt og være ked af det.

Hvis du ikke tror mit forslag vil virke, eller du har brug for at snakke mere, kan du logge på Chatrådgivningen her i Cyberhus. Her kan du chatte med en rådgiver om, hvad du ellers kan gøre.

Held og lykke

Mange hilsner
Marianne

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program