jeg vil gerne tabe mig

brevkassespørgsmål

jeg vil gerne tabe mig

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 13 år 11 måneder siden

hej.... Jeg er en pige på 12 år og jeg vil gerne tabe mig lidt, jeg ved bare ikke hvordan jeg skal tabe mig. Jeg er 1.50 høj og vejer 42 kg. Jeg ved ikke om jeg vejer for meget.... Jeg tror selv at jeg vejer lidt for meget fordi at mine lår er tykke og jeg har fedt på maven. Jeg går til svømning to gange om ugen og prøver på at lade hver med at spise for meget slik. Det er bare ligesom at det ikke hjælper at jeg går til sport.... Hvad skal jeg gøre? Hilsen en anonym

Svar: 

 Hej anonyme

Først vil jeg sige, at det er rigtigt godt, at du skriver herind og gerne vil have et råd fra en voksen.

Du lyder som en klog og fornuftig pige som allerede gør en masse godt for din krop. Du svømmer og spiser sundt og prøver ikke at spise for meget slik. Det er rigtig fint og det er nok også derfor, at du har lige den vægt du skal have. Du vejer ikke for meget.

Selvom du vejer det du skal, synes jeg at det er fint at tænke over, at passe på sin krop, så den hverken bliver over - eller undervægtig. Derfor vil jeg gerne give dig nogle gode råd til hvordan du kan gøre det:

1) Drik vand i hverdagen og kun sodavand en gang i mellem.

2) Sørg for, at du altid har frisk frugt med i tasken. Frisk frugt er en perfekt snack, der mætter godt uden at fede. Så er det lettere at styre uden om slik og chips, når sulten melder sig.

3) Spis morgenmad hver dag. Børn der spiser morgenmad har lettere ved, at holde vægten nede. Desuden får du energi og kan bedre følge med i timerne.

4) Spis mellemmåltider, f.eks. groft knækbrød, grøntsagssnitter eller en grovbolle.

5) Sov godt. En god nats søvn er nemlig med til, at du ikke tager på.

6) Bevæg dig i hverdagen. Du kan f.eks. cykle, skate eller gå til skole.

7) Spis slik og søde sager en gang i mellem,  og husk så at nyde det!

Du skriver, at du selv tror, at du vejer lidt for meget fordi at dine lår er tykke og du har fedt på maven. Du vejer altså ikke for meget, men der sker mange forandringer med din krop ligenu, hvor du er i puperteten.

F.eks. stiger mængden af fedtvæv, specielt i områderne ved bryster, hofter, balder og  lår. Det er måske derfor du tror, at du vejer for meget.

Jeg kan godt forstå, hvis du synes det er ret overvældende, for din krop er ved at ændre sig fra en barnekrop til en voksenkrop. Det kan godt være svært lige nu, men det er det, der gør dig til en smuk ung pige med former.

Jeg synes du skal tale med dine forældre om det, for det kan godt være svært ikke at spise slik og kager i hverdagen, hvis det er i huset. Få dine forældre til at købe et eller andet sundt, som du godt kan lide og smovs så løs. Desuden kan de hjælpe dig med at få de rigtige sager med i tasken.

Mange hilsner

Cheva

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program