lidt blandet

brevkassespørgsmål

lidt blandet

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 9 måneder siden

Hej. Jeg har nogle spørgsmål som jeg virkelig håber i kan svare på da jeg har tænkt over dem i meget lang tid. 1.Jeg har haft menstration i 7-8 måneder nu, men hver gang jeg har menstration er der store klumper i. Store mørkerøde "kødklumper". Nogle er små og andre kan være helt op til størrelse med en tommelfinger, måske større ?? havd er det, og er det normalt ? 2.Når jeg stikker en finger op og mærker ( i underlivet) kan jeg nærmest mære en kugle, og i kuglen er der en revne. Skal der være det eller er det også normalt hvis i altså ved hvad jeg snakker om. Det håber jeg i gør. 3. Når jeg mærker ude på huden og presser lidt kan jeg mærke de to æggestokke. Jeg tror hvert fald det er dem. Den ene er helt rund mens den anden har en lidt anden form. Den er rund med nærmest en bue i. Er det en fejl, eller er det også helt normalt. Jeg har altid godt kunne tænke mig at få børn så håber ikke det er noget der kan skade noget ?? 4. Jeg havde en lang diskussion med min mor med forholdet til at gå med g-streng. Hun siger at jeg må gerne, men at sanddynligheden for at jeg får underlivsbetændelse er meget meget stor og jeg nok derfor ikke vil kunne få børn. Det skræmmer mig meget at hører sådan noget, og jeg kan få det helt dårligt hvis jeg tager g-streng på med tanken om at få underlivbetændelse. Er chancen så stor ? Hvad synes i jeg skal gøre ? - for jeg vil jo gerne. Hvor stor er chancen ca. vil i gætte på ? - og det er jo kun en sjælden gang imellem jeg vil gøre det. Er der noget jeg kan gøre? Håber meget i forstod mine spørgsmål og kan besvare dem. På forhånd mange tak. Knus.

Svar: 

Hej! Mange tak for dine spørgsmål. Lad os begynde fra en ende af:

1) De klumper, du beskriver er blod og slimhinde fra livmoderen, som bliver afstødt under hver menstruation. Det er helt normalt. Du vil nok efterhånden opdage, at det bliver mindre og mindre, fordi de fleste kvinder bløder mest i de første måneder/år efter at menstruationen er begyndt.

2) Den nederste del af livmoderen kan mærkes, når man stikker en finger op, og føles som en kugle. Revnen, som du kan mærke, er livmoderåbningen. Det er helt normalt.

3) Normalt kan man ikke mærke sine æggestokke, når man trykker på huden. De er meget bløde. Jeg tror derfor ikke, at det er æggestokkene, du mærker. Måske kan det være en lymfeknude eller en klump afføring i tarmene.

4) Underlivsbetændelse kan man få af seksuelt overførste sygdomme, fx klamydia. Ikke af at gå med g-streng. Men man kan godt få en svampeinfektion på huden, hvis det bliver for varmt og fugtigt, og så er det bedre med almindelige bomuldstrusser, hvor huden kan ånde, i stedet for en stram g-streng. Jeg vil mene, at når du har fået lov til at gå med g-streng en gang i mellem af din mor, kan du sagtens gøre det. Det har ikke betydning for om du kan få børn senere.

Jeg håber, du kan bruge mine svar. Rigtig god sommer!

Kærlig hilsen Christine

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program