Første gang.

brevkassespørgsmål

Første gang.

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 13 år 5 måneder siden

Hej, mig og min kæreste er blevet enige om at vi skal gå et skridt videre i vores forhold og have sex, og så er det jeg vil spørger om man kan nedsætte smerten på pigen når det er hendes første gang, om jeg som hendes kæreste kan gøre noget for det ikke gør så undt? på forhånd tak :)

Svar: 

Hej med dig.

Tak for dit spørgsmål - det er fedt du tænker på at det er din kærestes første gang og at du gerne vil vide om du kan gøre noget for at det ikke skal gøre så ondt. Jeg vil gerne prøve at svare dig.

Det er forskelligt fra pige til pige om det, den første gang, gør ondt. Nogle piger synes det føles ubehageligt eller underligt. Det er fordi at det kan være første gang at pigen oplever at der er noget som udvider hendes skede. Så det kan være en følelse hun lige skal vænne sig til. Når en pige oplever sådan en ny følelse, så er hun måske lidt forsigtig og og har brug for lidt tryghed. Derfor synes jeg det bedste du kan gøre er at snakke med hende omkring det, måske aftale at hun kan sige stop, hvis hun synes det gør ondt eller har brug for en pause.

Ellers gælder det altid at det er vigtigt at hun er våd, for ellers kan det gøre ondt, når du trænger op i hende. Men prøv jer stille og roligt frem, sådan at hun føler at det ikke handler om den helt store sex-aktion. Kig hende i øjnene og lyt til hendes lyde, så du kan fornemme hvad hun oplever - det gør heller ikke noget at i snakker om det hele undervejs. Spørg hvordan hun har det.

Jeg synes allerede at du prøver at gøre det godt for din kæreste, fordi du tænker på hendes oplevelse af den første gang.

KH. Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program