Min bedste veninde

brevkassespørgsmål

Min bedste veninde

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Hej Jeg har et problem, som fylder pænt meget i min hverdag. Jeg har længe været politisk interreseret, og har lige meldt mig ind i DSU, men min bedsteveninde (A) er overhovdet ikke interesserede i politik. Det er en af vores tidligere veninder også. Vi er ikke veninder længere, fordi mig og A synes hun var for bestemmende og falsk, og vi skændtes hele tiden, og hun bagtalte os. Mig og A er bedste veninder. Vi er så tætte, og er lis'som søstre. A er lige taget på ferie, og mig og den tidligere veninde er begyndt at være lidt sammen igen, og det er faktisk ret hyggeligt. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, når A kommer hjem. Jeg ved bare at det ville gøre hende så ked af det, hvis hun fandt ud af, at jeg havde været sammen med den tidligere veninde. Jeg er jo ikke interesseret i, at blive bedsteveninder med den tidligere veninde. Jeg synes bare, det er fedt at dele den her interesse med en. Jeg ville også selv blive super ked af det, hvis hun havde været sammen med den tidligere veninde. Jeg har så dårlig samvitighed, for jeg elsker jo A så meget, og ville ikke bytte hende ud for nogen. Før havde vi jo snakket om hvor træls den tidligere veninde var, og vi var jo blevet sammen da vores "tre- kløver" gik i opløsning. Skal jeg fortælle hende om at jeg har været sammen med den tidligere veninde? For det kommer jeg jo til alligevel, da vi begge er medlem af DSU. Hvad skal jeg gøre? Jeg vil ikke miste A til fordel for nogen! Kh Bie

Svar: 

Hej med dig!

Rigtig godt du skriver herind med dit spørgsmål. Jeg vil forsøge at svare så godt jeg kan.

Først vil jeg sige, det er virkelig flot du allerede er politisk aktiv! Det er rigtig sejt gået og fedt du har en veninde du kan dele det med. Jeg synes, det er flot du tænker på din bedsteveninde og at hun vil blive ked af det når hun høre du igen taler med den tidligere fælles veninde. Alle mennesker ændrer sig og udvikler sig med tiden, og det kan jo være i alle tre kan være veninder igen måske?

Jeg synes, i hvert fald du skal fortælle din bedsteveninde, at du har været sammen med den anden veninde igen. Fortæl hende du ikke vil miste hende, men at du har fundet ud af, at du stadig synes den anden veninde er rigtig sød og I desuden har politik tilfælles. Man kan jo sagtens have flere veninder, men det vigtigste er, at du er ærlig over for dem begge to og at I sørger for ikke at bagtale hinanden. Det bliver alle kede af i sidste ende og det vil kun skabe spild imellem jer. Så du kan jo være frontløber for at selvom I alle har forskellige interesser og ikke er ens på alle punkter, så kan I godt være veninder allesammen.

Det kan jo godt være din bedsteveninde stadig ikke er interesseret i at ses med den tredje og helst bare vil ses med dig alene, men hvis du er ærlig og fortæller hende du også vil ses med den anden, så har du gjort, hvad du kunne og kan forhåbentlig uden dårlig samvittighed ses med begge to hver for sig.

Held og lykke med det!

Mvh Miriam 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program