Selvmord

brevkassespørgsmål

Selvmord

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 12 år 1 måned siden

Hej, Jeg har denne vidunderlige veninde, som er virkelig livstræt. Hun græder sig selv i søvn hver nat, kredser sig selv til blods og har før prøvet at begå selvmord via. piller. Tidligere i dag sagde hun til mig, at hun snart ikke kunne klare det her mere. Hun har døjet med urimligt mange problemer her det sidste års tid. Hun har prøvet alt, og intet har hjulpet. Hendes psykolog fortæller at det ikke nytter at flytte skole, og selvfølgelig hopper hendes forældre på hvad psykologen siger, i stedet for at høre hvad min veninde siger. Jeg kan ikke komme i kontakt med hende, og jeg er bange for hvilke pinsler eller selvmordsforsøg hun prøver af på sig selv i dette øjeblik. Jeg ved snart ikke mere hvordan jeg kan hjælpe eller stoppe det. Hun betyder alt for mig, og jeg vil ikke kunne klare to sekunder, og så vide at jeg aldrig vil se hende igen. Hvad kan jeg gøre for at hjælpe hende? xoxo

Svar: 

 

Hej med dig

Hvor er det godt du skriver herind, og hvor er din veninde heldig at have dig i sit liv. Det er jo helt fantastisk når folk betyder så meget for en, at man bare har lyst til at gøre alt hvad man kan. Samtid er det også godt at du får skrevet om det, for det at ens veninde forsøger at tage sit eget liv, og skærer i sig selv, det er en meget voldsom oplevelse at være vidne til. Så du skal også sørge for at passe godt på dig selv, og snakke med nogle om det, evt. dine forældre eller trivselspersonen på din skole.

Jeg må sige at det er nogle store, og meget alvorlige problemer du tager på dig, og det må du ikke stå med alene. Det vigtigste du kan gøre er at blive ved med at være der for hende og lytte til hende, snakke med hende, give hende en god krammer osv.  Men løse problemerne for hende bliver nok for meget. Jeg kan sagtens forstå at du vil gøre alt for at hjælpe hende, og det er godt at du har skrevet herind, og jeg vil gerne prøve at hjælpe med at finde en løsning.

Det er jo rigtigt godt at din veninde går ved en psykolog, og det skal hun endelig fortætte med, for det lyder til hun har det slemt. Måske det også kunne være en ide for hende at komme herind på chatten, der sidder nogle søde voksne som er klar til at lytte. Hun kan også som dig, skrive her til os på brevkassen, for at få hendes tanker delt med andre.

Jeg ved ikke konkret hvad det er for en masse ting hun har været igennem, men der er som du kan høre forskellige muligheder for hjælp. Jeg kan ikke udtale mig om det psykologen siger, men nogle gange hjælper det at flytte skole og andre gange ikke. Det kommer jo helt an på hvad problemet er. Men en god ide er at din veninde går til jeres trivselsperson på den skole hun går på, så kan de sammen finde frem til hvad der er bedst nu.

 Jeg håber du kan bruge svaret, og skriv endelig tilbage en anden gang.

Hilsen Isabella

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program