min kæreste

brevkassespørgsmål

min kæreste

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 11 år 10 måneder siden

Hejsa jeg er en pige på 19 år , jeg har en super dejlig kæreste som jeg elsker over alt på jorden jeg føler for første gang jeg virkelig har fundet den rette har aldrig haft så mange føelser for en fyr som jeg har for ham , vi havde det bare super godt i starten af vores forhold , men jo mere vi lærte hinanden at kende jo mere åbnede jeg op også for mine dårlige sider , og det skal lige siges jeg åbenbart har en personlighedforstyrrelse så jeg reagere ofte voldeligt når jeg bliver alt for sur og det ved han jeg har , men han er begyndt på når vi bliver sure på hinanden at kalde mig en billig luder og hele tiden går han og siger jeg knepper gamle mænd og tænder på dem , og han er pludselig også blevet meget egoistisk blandt andet bliver han irriteret hvis jeg spørg om jeg må smage hans glas mælk eller andet , jeg forstår ikke hvorfor han siger og gør sådan nogle ting hvilket gør mig ked af det , jeg ved godt jeg ikke selv er en nem person at være sammen med , men han siger han forstår hvordan jeg har det og at han vil hjælpe mig med at jeg får det bedre , men alligevel bliver han ved med at sige sådan nogle grimme ting selvom jeg begynder at græde fordi jeg bliver så ked af det og frustrert over at han siger de ting og jeg ikke forstår hvor han får sådan en ide fra ? jeg kan bestemt ikke lide gamle mænd har været udsat for seksuelle overgreb blandt andet fra en voksen mand så jeg er bange for dem og kunne aldrig føle mig tiltrukket af en ældre og det ved han også så derfor gør det mig bare ekstra ked af det at han kan sige sådan nogle ting , han hentydede også til at der var en kemi mellem mig og min stedfar da vi boede hos mig i en periode og det var dagligt han kom med den anklage hvilket gjorde at jeg følte det var akavet at være i sammen rum med de to og blev nervøs for at være alene med min stedfar fr tænk hvis han troede noget

Svar: 

Kære Du,

Du skriver at dig og din kæreste havde det super godt i starten af jeres forhold, men at der er nogle forskellige problemer nu. Bl.a. at når i er sure på hinanden så kalder han dig for en billig luder, og siger grimme ting om at du tænder på gamle mænd, og at han også er blevet mere egoistisk, og jeg kan virkelig godt forstå at det gør dig ked af det og frustreret - især når du virkelig elsker ham og føler at han er den rette.

Jeg synes det er nogle meget grove ting din kæreste kalder dig. Du skriver at han siger sådan noget som at du tænder på og knepper gamle mænd og at han samtidig ved at du har været udsat for seksuselle overgreb blandt andet fra en ældre mand, og at han også på et tidspunkt dagligt har antydet at der var en kemi mellem dig og din stedfar, så du til sidst kom til at synes at det var akavet at være i samme rum som dem begge to på en gang - Jeg synes det lyder til at han bevidst prøver på at såre dig og gøre dig ked af det. 

Det er nogle virkelig onde ting han siger til dig - og det synes jeg ikke er ok! Din kæreste skal være en, som synes du er dejlig, som du er, som siger søde ting til dig og som støtter dig. Faktisk synes jeg virkelig du skal overveje, om det er ham, du skal være sammen med i fremtiden? Det lyder også til at det er noget der er foregået over lang tid? Og jeg tænker på, om det mon nogensinde er noget der vil ændre sig? Jeg synes du skal tænke over hvordan du gerne vil have at det forhold du skal have i fremtiden skal være, og om han er en person der vil kunne passe ind i det? Om du kan være kæreste med en som sårer dig på den måde?

Jeg kan godt forstå det er svært fordi du har fortalt ham nogle svære ting, både i forhold til din personlighedsforstyrrelse og de overgreb du har været udsat for. Så du må virkelig stole på ham. Og det må også have været en stor tryghed at han har sagt at han gerne vil hjælpe dig i forhold til din personlighedsforstyrrelse og i forhold til at få det bedre. Måske er det også noget af det du tænker meget på, og gerne vil holde fast i? Og Kunne det være at godt ved at du er blevet lidt afhængig af ham, fordi han siger at han forstår dig, og at han gerne vil hjælpe dig? 

Jeg ved godt at det måske kan lyde lidt hårdt at jeg siger at jeg synes du skal overveje om det nu også er ham du skal være sammen med, når du elsker ham overalt på jorden, og når du føler at han er den rette. Men måske er det allerede det du selv overvejer, når du skriver hertil? Det lyder også til at jeres forhold var helt perfekt i starten, og at hvis det kunne være blevet ved med at være sådan så ville han virkelig være den rette. Men jeg synes du er nødt til at tænke over, at jeres forhold ikke mere er som det var i starten - og at det heller ikke bliver det igen.

Hvis du har brug for at snakke lidt mere om det hele eller for flere råd, er du også meget velkommen til at logge dig på vores chatrådgivning.

Mange tanker fra Helle.

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program